Așa cum presa turcă anticipa încă de ieri, Marius Șumudică a devenit noul antrenor al lui Rizespor. Tehnicianul român a confirmat înțelegerea cu gruparea de la malul Mării Negre și a declarat că preluarea unei echipe într-o asemenea situație este o provocare pentru el.
"Au fost nişte oameni serioşi, un club serios, care m-a contactat imediat. Probabil rezultatele pe care le-am avut în Turcia i-au făcut să recurgă la acest lucru. Suntem într-o situaţie delicată. Cinci titulari au coronavirus şi nu îi pot folosi în primul 11. Dar mie mi-au plăcut întotdeauna provocările.", a declarat Șumudică pentru as.ro.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Fotbal
Marius Șumudică, pe lista unui club important din Turcia! Prima reacție a antrenorului
26/10/2022 LA 16:30

Marius Șumudică: "Anul viitor vom avea o echipă puternică, ce se va bate la primele 10 locuri"

Contractul lui Șumudică cu Rizespor este valabil pe un sezon și jumătate, până în vara anului 2022. Obiectivul acestui sezon este salvarea de la retrogradare, dar tehnicianul român are ambiții mai mari pentru stagiunea următoare.
"Încerc să merg aici şi să fac o echipă cum am făcut la Gaziantep. Important e să salvăm echipa cât mai repede. Cu siguranţă, vom avea anul viitor o echipă puternică, ce se va bate la primele 10 locuri. Vom avea nevoie de niște transferuri și sper ca împreună cu jucătorii și toată lumea implicată să facem rezultate notabile și să ne bucurăm la finalul anului.", a completat Șumudică.
În ceea ce privește debutul pe banca noii echipe, Șumudică a menționat că acesta nu se va produce mâine, când tehnicianul ar fi putut da piept cu Gazinatep, fosta sa echipă, ci la meciul de sâmbătă contra campioanei Istanbul Basaksehir: "Timpul nu îmi permite să fiu pe bancă miercuri. Voi ajunge vineri, iar sâmbătă jucăm cu Istanbul Bașakșehir, iar după aceea vom juca cu Fenerbahce. Vom încerca să luăm ceva din aceste 2 meciuri. După aceea începe campionatul pentru mine și trebuie să facem toate eforturile ca această echipă să nu mai aibă probleme și să nu mai fie pe un loc fierbinte în clasament."
La Rizespor, Șumudică va lucra din nou cu brazilianul Boldrin, pe care l-a mai antrenat la Astra și Kayserispor. cel mai cunoscut jucător din lotul lui Rize este francezul Loic Remy, fost atacant la Lyon, Marseille, Lille, Crystal Palace sau Chelsea.
Fotbal
Marius Șumudică laudă prestațiile lui Alibec. "Este printre cei mai buni atacanți cu care am lucrat"
24/10/2022 LA 10:02
Romanian Liga I
Șumudică intervine în conflictul de la CFR Cluj. Sfat pentru Dan Petrescu: "Cum să lucrez cu el?!"
20/09/2022 LA 18:44