Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Șumudică, după ce s-a înțeles cu Rizespor! Când va debuta pe banca noii echipe

Nicu Savin

Actualizat 19/01/2021 la 16:16 GMT+2

Marius Șumudică nu a stat prea mult pe tușă după despărțirea de Gaziantep. Tehnicianul român este noul antrenor al celor de la Rizespor, echipă aflată momentan pe locul 16 în prima ligă din Turcia.

Marius Șumudică, tehnicianul lui Gaziantep

Credit imagine: Getty Images

Așa cum presa turcă anticipa încă de ieri, Marius Șumudică a devenit noul antrenor al lui Rizespor. Tehnicianul român a confirmat înțelegerea cu gruparea de la malul Mării Negre și a declarat că preluarea unei echipe într-o asemenea situație este o provocare pentru el.
"Au fost nişte oameni serioşi, un club serios, care m-a contactat imediat. Probabil rezultatele pe care le-am avut în Turcia i-au făcut să recurgă la acest lucru. Suntem într-o situaţie delicată. Cinci titulari au coronavirus şi nu îi pot folosi în primul 11. Dar mie mi-au plăcut întotdeauna provocările.", a declarat Șumudică pentru as.ro.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Marius Șumudică: "Anul viitor vom avea o echipă puternică, ce se va bate la primele 10 locuri"

Contractul lui Șumudică cu Rizespor este valabil pe un sezon și jumătate, până în vara anului 2022. Obiectivul acestui sezon este salvarea de la retrogradare, dar tehnicianul român are ambiții mai mari pentru stagiunea următoare.
"Încerc să merg aici şi să fac o echipă cum am făcut la Gaziantep. Important e să salvăm echipa cât mai repede. Cu siguranţă, vom avea anul viitor o echipă puternică, ce se va bate la primele 10 locuri. Vom avea nevoie de niște transferuri și sper ca împreună cu jucătorii și toată lumea implicată să facem rezultate notabile și să ne bucurăm la finalul anului.", a completat Șumudică.
În ceea ce privește debutul pe banca noii echipe, Șumudică a menționat că acesta nu se va produce mâine, când tehnicianul ar fi putut da piept cu Gazinatep, fosta sa echipă, ci la meciul de sâmbătă contra campioanei Istanbul Basaksehir: "Timpul nu îmi permite să fiu pe bancă miercuri. Voi ajunge vineri, iar sâmbătă jucăm cu Istanbul Bașakșehir, iar după aceea vom juca cu Fenerbahce. Vom încerca să luăm ceva din aceste 2 meciuri. După aceea începe campionatul pentru mine și trebuie să facem toate eforturile ca această echipă să nu mai aibă probleme și să nu mai fie pe un loc fierbinte în clasament."
La Rizespor, Șumudică va lucra din nou cu brazilianul Boldrin, pe care l-a mai antrenat la Astra și Kayserispor. cel mai cunoscut jucător din lotul lui Rize este francezul Loic Remy, fost atacant la Lyon, Marseille, Lille, Crystal Palace sau Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo