Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Șumudică după demiterea lui Dan Petrescu de la Kayseri: "În Turcia e greu să antrenezi"

Nicu Savin

Publicat 24/02/2021 la 12:27 GMT+2

Marius Șumudică a rămas singurul antrenor român din prima ligă turcă, după ce Dan Petrescu a fost demis de la Kaiserispor. Șumudică a declarat că nu se aștepta la un asemenea deznodămân, dar a subliniat că în Turcia nimeni nu are răbdare cu tine, mai ales dacă ești antrenor străin.

Marius Șumudică

Credit imagine: facebook

Dan Petrescu a fost demis de la Kayserispor după numai 43 de zile, iar felul în care s-a încheiat aventura "Bursucului" în Turcia a creat un val de reacții în fotbalul românesc.
Printre cele mai avizate voci pentru a vorbi despre acest subiect este cea a lui Marius Șumudică, antrenorul lui Rizespor, care a făcut o analiză obiectivă cu privire la ceea ce i s-a întâmplat lui Dan Petrescu.
"În Turcia e greu să antrenezi. În retur se fac puncte foarte greu. Este un campionat foarte puternic, cu străini care câștigă chiar milioane de euro, plus turci foarte buni. Este un campionat în care se poate întâmpla orice, să nu credeți că e ușor să antrenezi în Turcia. Câți antrenori străini mai sunt în Turcia la ora actuală? Mai e doar Sa Pinto, care a venit după mine la Gaziantep și care are o viață destul de grea acolo. Era greu să vii după Șumudică, având în vedere că am lăsat echipa pe locul 3.", a spus Șumudică la ProX, citat de gsp.ro.

Marius Șumudică: "Lumea nu te așteaptă în Turcia"

Șumudică a menționat că răbdarea nu este o caracteristică a conducătorilor din fotbalul turc: "Ne mirăm, ne întrebăm de ce s-a întâmplat asta cu Petrescu. Lumea nu te așteaptă în Turcia. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni de la Kayseri. Kayseri este o echipă care a investit 17 milioane de euro. Dan Petrescu a putut să facă transferuri, a avut timp să facă unele mutări. Kayseri este un club foarte bun, care a investit foarte mult."
Șumudică este de părere că Dan Petrescu este în continuare unul dintre cei mai buni antrenori români și că decizia demiterii sale l-a luat prin surprindere: "Nu putem pune la îndoială valoarea lui Dan Petrescu ca antrenor. A câștigat 3 titluri, e unul dintre cei mai buni antrenori români. Dar în Turcia e greu, drept dovadă și ceea ce mi se întâmplă mie în momentul de față. Știam că Dan Petrescu e contestat de fani din cauza jocului și a rezultatelor, mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Nu mă așteptam totuși, sub nicio formă, să fie demis."
Dacă Dan Petrescu nu era dat afară de la Kayserispor, acesta s-ar fi întâlnit cu Marius Șumudică în etapa următoare din SuperLig. Rizespor și Kayserispor sunt vecine de clasament (locurile 15 și 16) și se vor duela pe 3 martie în etapa a 26-a.
Dan Petrescu, antrenorul lui Kayserispor

DAN PETRESCU A STAT NUMAI 43 DE ZILE PE BANCA LUI KAYSERISPOR

Dan Petrescu a fost instalat la cârma lui Kayserispor pe 11 ianuarie și avea planuri mari în campionatul Turciei. Totuși, tehnicianul român a rezistat acolo numai 8 meciuri, în care a înregistrat 2 victorii, 3 remize și 3 înfrângeri.
Kayserispor ajunsese la 4 meciuri consecutive fără victorie și se afla abia pe locul 16 în campionat, la un singur punct deasupra zonei retrogradării.
Per total, Dan Petrescu a pregătit-o pe Kayserispor timp de 43 de zile.
Rezultatele obținute de Dan Petrescu la Kayserispor:
  • Gaziantep - Kayserispor 2-1
  • Kayserispor - Bașakșehir 2-0
  • Fenerbahce - Kayserispor 3-0
  • Kasimpasa - Kayserispor 0-1
  • Kayserispor - Alanyaspor 1-1
  • Erzurumspor - Kayserispor 1-1
  • Kayserispor - Ankaragucu 0-0
  • Sivasspor - Kayserispor 2-0
Antrenorul de 53 de ani a ajuns la Kayserispor după o lună și jumătate de pauză. Dan Petrescu s-a despărțit în luna noiembrie de CFR Cluj, alături de care a devenit campion al României în ultimele 3 sezoane.
De-a lungul carierei, "Bursucul" a mai pregătit echipe precum Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova și Al-Nasr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo