Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Cadou de bun venit pentru Șumudică! Rizespor a învins-o pe Gaziantep

Nicu Savin

Actualizat 20/01/2021 la 17:02 GMT+2

Rizespor, viitoarea echipă a lui Marius Șumudică a învins-o cu 3-0 pe Gaziantep, fosta formație a tehnicianului român, în etapa a 19-a din campionatul Turciei.

Marius Șumudică

Credit imagine: Twitter

Marius Șumudică s-a înțeles ieri cu Rizespor, dar va ajunge abia peste 2 zile în Turcia pentru a semna contractul și a-și intra în rol. Antrenorul român are însă motive de bucurie, deoarece viitoarea sa echipă a obținut astăzi o victorie extrem de importantă în Super Lig, învingând-o pe teren propriu cu 3-0 pe Gaziantep, formație de care "Șumi" s-a despărțit recent în urma unui conflict prelungit cu oficialii clubului.
Rizespor a condus cu 1-0 la pauză, prin golul marcat de Milan Skoda în minutul 42, atacantul ceh trimițând spectaculos, în vinclu, de la marginea careului.
După 10 minute din repriza secundă, Skoda a făcut dubla, după ce a executat cu sânge rece un penalty. Pe final, paraguayanul Samu le-a dat lovitura de grație celor de la Gaziantep, marcând ultimul gol al partidei și consfințind victoria gazdelor.
Prin acest succes, Rizespor a oprit o serie de 5 meciuri consecutive fără victorie în campionat și a urcat pe locul 12 în clasament, îndepărtându-se la 5 puncte de primul loc retrogradabil. Pentru Rize urmează 2 meciuri de foc, cu Istanbul Basaksehir (23 ianuarie) și Fenerbahce (30 ianuarie), ambele în deplasare.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

MARIUS ȘUMUDICĂ ARE PLANURI MARI LA RIZESPOR

Contractul lui Șumudică cu Rizespor este valabil pe un sezon și jumătate, până în vara anului 2022. Obiectivul acestui sezon este salvarea de la retrogradare, dar tehnicianul român are ambiții mai mari pentru stagiunea următoare.
"Încerc să merg aici şi să fac o echipă cum am făcut la Gaziantep. Important e să salvăm echipa cât mai repede. Cu siguranţă, vom avea anul viitor o echipă puternică, ce se va bate la primele 10 locuri. Vom avea nevoie de niște transferuri și sper ca împreună cu jucătorii și toată lumea implicată să facem rezultate notabile și să ne bucurăm la finalul anului.", a declarat Șumudică pentru as.ro.
Conducerea lui Rizespor a perfectat deja ieri un transfer, aducându-l slovacul Erik Sabo, care a evoluat până acum la Karagumruk, echipa de pe locul 7 în Super Lig. În atacul lui Rizespor, Șumudică îi mai are la dispoziție pe Loic Remy (fost jucător la Lyon, Marseille, Crystal Palace și Chelsea) sau Milan Skoda (fost la Slavia Praga-19 meciuri și 4 goluri pentru naționala Cehiei). De asemenea, antrenorul român va lucra din nou cu brazilianul Boldrin, pe care l-a mai avut sub comandă la Astra și Kayserispor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo