Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Al doilea Guardiola", printre antrenorii doriți la Galatasaray! Cine i-ar putea pregăti pe Moruțan și Cicâldău

Bianca Dumitru

Publicat 08/06/2022 la 17:24 GMT+3

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău vor avea un antrenor nou la Galatasaray. Unul dintre cei care i-ar putea lua locul lui Domenec Torrent este Roberto De Zerbi, comparat în trecut cu Pep Guardiola.

Cicâldău și Moruțan (Galatasaray)

Credit imagine: Eurosport

Galatasaray va trece printr-o transformare în această vară. Pe lângă modificările de lot pe care turcii vor să le facă, vor avea loc schimbări și pe banca tehnică. Șefii clubului Cim Bom Bom îi caută în această perioadă un înlocuitor lui Domenec Torrent, iar unul dintre numele vehiculate este cel al lui Roberto De Zerbi.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, fostul fotbalist al celor de la CFR Cluj i-ar putea antrena în următorul sezon pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău în Turcia, în cazul în care cei doi români vor continua la echipă.
De Zerbi a antrenat-o cel mai recent pe Șahtior Donețk, formație la care a renunțat în urma izbucnirii războiului din Ucraina. Italianul este văzut drept cel care ar putea să o salveze pe Galatasaray, care a avut un sezon destul de slab.
De-a lungul timpului, Roberto De Zerbi a fost comparat în mai multe rânduri cu Guardiola. "Practică un fotbal incredibil, stilul său este ca tiki-taka. Este la nivelul lui Guardiola în ceea ce privește stilul și ideile asupra jocului și mai este și tânăr, și ambițios", a spus în 2021 directorul sportiv al lui Șahtior Donețk, Darijo Srna. În plus, fotbalistul macedonean Boban Nikolov a declarat că "De Zerbi este un antrenor excelent, este ca un al doilea Guardiola".
Italianul mai este dorit și de câteva echipe din Serie A, printre care se remarcă Inter și Napoli, iar o decizie va fi luată în următoarele săptămâni. Negocierile cu cei de la Galatasaray se vor purta abia începând de duminică, sâmbătă urmând a avea loc alegerile pentru postul de președinte al clubului.
Citește și:

CE NUME MARI SUNT ÎN ATENȚIA CELOR DE LA GALATASARAY

Potrivit jurnaliștilor turci, oficialii clubului Cim Bom Bom au o listă impresionantă de fotbaliști pe care și-i doresc din această vară. Unul dintre ei este Ianis Hagi, care a mai fost dorit și în alte rânduri de Galatasaray.
Deși este accidentat de la începutul acestui an, românul nu duce lipsă de oferte, însă rămâne de văzut dacă șefii lui Rangers vor vrea să-l lase sau nu să plece, contractul românului fiind valabil până în 2024.
Conform celor de la ASpor, pe lista Galatei se mai află, printre altele și Alexis Sanchez sau Arturo Vidal, fotbaliști care au evoluat de-a lungul timpului, printre altele, la Inter și Barcelona.
În plus, jurnalistul Gianluca Di Marzio a anunțat că unul dintre jucătorii doriți de turci este Vlad Chiricheș, pentru care oficialii de la Istanbul ar fi trimis deja o ofertă către Sassuolo. Fundașul, care mai are un an de contract cu Sassuolo, ar putea pleca în această vară de la echipa pentru care a evoluat în ultimii 3 ani.
Românul nu duce lipsă de oferte. Pe lângă Galatasaray, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au scris că Vlad Chiricheș este și în atenția celor de la Monza, nou-promovata din Serie A dorindu-și 3 jucători din lotul lui Alessio Dionisi.
În următoarea perioadă va fi anunțat, cel mai probabil, și viitorul lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, care nu au mai prins prea multe minute după ce Fatih Terim a fost înlocuit cu Domenec Torrent. Cei doi nu duc lipsă de oferte, dar rămâne de văzut ce vor alege oficialii lui Galatasaray în ceea ce-i privește.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo