Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex Maxim, meci uriaș contra Galatei! Românul, gol și două assist-uri în victoria lui Gaziantep

Nicu Savin

Publicat 20/03/2022 la 17:11 GMT+2

Alex Maxim a făcut unul dintre cele mai bune meciuri de când joacă în Turcia. Mijllocașul român a fost cel mai bun om de pe teren în victoria celor de la Gaziantep contra lui Galatasaray, marcând un gol și oferind două assist-uri. Toșca a fost și el integralist la Gaziantep, iar Moruțan a început tutular la Galata, în timp ce Alex Cicâldău a rămas pe bancă până la final.

Alexandru Maxim, 10 goluri în acest sezon pentru Gaziantep

Credit imagine: Eurosport

Duelul românilor din Turcia, în Gaziantep - Galatasaray, a fost tranșat în favoarea gazdelor, în special grație unei prestații excelente a lui Alex Maxim. Mijlocașul a fost integralist la gazde, la fel ca și Alin Toșca, în timp ce la gtruparea CimBom Moruțan a început din primul minut și a fost înlocuit în minutul 69. Alex Cicâldău a fost rezervă neutilizată la gruparea din Istanbul.
Galata a început mai bine și a deschis scorul în minutul 34 prin Bafetimbi Gomis, dar apoi a ieșit la rampă Maxim. Românul a oferit un assist superb pentru Papy Djilobodji, care a egalat în prelungirile primei reprize.
Citește și:

Alex Maxim, show total contra lui Galatasaray

În minutul 71, Gaziantep a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, iar Maxim a transformat cu siguranță aducându-și echipa în avantaj. De remarcat că acesta a fost al 18-lea penalty executat de Maxim de când joacă la Gaziantep și nu a ratat niciunul.
Prestația de vis a mijlocașului de 31 de ani continuat, iar acesta a pasat decisiv pentru Figueiredo, care a stabilit scorul final în minutul 81. În urma acestui rezultat, Gazinatep a urcat pe locul 12, având 40 de puncte, cu două mai mult decât Galatasaray, care ocupă un dezamăgitor loc 15.
În urma evoluției excelente de azi, Maxim a ajuns la 12 goluri și 6 pase decisive pentru Gaziantep din acest sezon, fiind unul dintre cei mai prolifici oameni ai echipei. Forma bună a mijlocașului este îmbucurătoare și pentru Edi Iordănescu, care l-a convocat pentru partidele amicale cu Grecia și Israel de la finalul acestei luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo