Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cicâldău, "inima" lui Galatasaray! Românul, elogiat de turci deși a lipsit de la ultimul meci

Bianca Dumitru

Publicat 07/12/2021 la 10:21 GMT+2

Alexandru Cicâldău, transferat în această vară la Galatasaray, a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei lui Fatih Terim. Potrivit presei din Turcia, absența românului cauzată de infectarea cu Covid-19 a împiedicat-o pe Galata să se impună în meciul cu Altay.

Alexandru Cicâldău (Galatasaray)

Credit imagine: Getty Images

Alexandru Cicâldău a fost depistat pozitiv cu Covid-19 înaintea meciului dintre Galatasaray și Altay, lipsind de la confruntarea care a contat pentru a 15-a etapă a Super Lig. Echipa lui Fatih Terim nu a reușit să obțină decât un punct din duelul cu formația care ocupă abia locul 14 al clasamentului, iar presa din Turcia a scris despre cât de mult a contat absența românului de pe teren.
După remiza cu scorul de 2-2, jurnaliștii publicației TRT Spor au punctat faptul că lipsa lui Cicâldău din lotul lui Galatasaray a provocat probleme importante în jocul de tranziție al echipei. Turcii l-au numit pe fostul jucător al Universității Craiova "inima jocului" grupării Cim Bom Bom.
"E drept să spunem că absența lui Cicâldău, care nu a fost în lot din motive medicale, a dus la pierderea meciului. Valoarea mijlocașului român este înțeleasă mai bine atunci când lipsește. Perechea Berkan-Taylan este mai dominantă într-un singur aspect al jocului, cel defensiv, și a avut dificultăți în a-și găsi coechipierul potrivit când porneau din apărare spre poarta adversă.
La acest capitol, Cicâldău este cea mai importantă piesă a jocului de tranziție, care probabil este singura strategie a lui Galatasaray în acest sezon. Pe scurt, lui Galatasaray i-a lipsit maestrul de la mijlocul terenului, probabil inima jocului, și nimeni nu a înțeles ce a vrut să joace fără el", se arată în articolul din presa turcă.
Citește și:

Singura variantă în care Cicâldău poate pleca de la Galatasaray

Ajuns în această vară la Galatasaray, Alexandru Cicâldău s-a făcut rapid remarcat. Românul a reușit câteva prestații bune în tricoul turcilor, acestea aducându-l în atenția mai multor cluburi importante din Europa.
Jurnaliștii turci au anunțat recent că mijlocașul în vârstă de 24 de ani se află în vizorul celor de la Atalanta. Informația a fost făcută publică la jumătatea lunii noiembrie, la postul de televiziune Tele 1, ulterior fiind anunțată pe rețelele de socializare de o grupare a fanilor celor de la Galatasaray.
Suporterii echipei lui Fatih Terim s-au arătat încântați de interesul italienilor pentru Cicâldău, scriind că echipa care evoluează în grupele Champions League ar trebui să plătească între 20 și 30 de milioane de euro în schimbul românului.
În schimb, oficialii celor de la Galatasaray nu sunt atât de încântați de ideea că l-ar putea pierde pe Cicâldău. Chiar dacă la finalul lunii octombrie, presa din Turcia scria că gruparea Cim Bom Bom este dispusă să negocieze pentru transferul românului cu toate cluburile care vor să plătească cel puțin 10 milioane de euro, acum, potrivit TGRT Haber, antrenorul turcilor și-a făcut o listă cu 4 nume de jucători din lot la care nu este dispus să renunțe decât în schimbul unor oferte "foarte, foarte atractive".
Printre cei 4 fotbaliști selectați de Fatih Terim se numără și Alexandru Cicâldău, pe care tehnicianul îl consideră unul dintre oamenii de bază ai echipei. Alături de român, Terim este decis să facă totul pentru a-i păstra la Galatasaray și pe Kerem Akturkoglu, care este în atenția celor de la Bayern și Borussia Dortmund, Marcao, dorit de AS Roma, și Berkan Kutlu, care se află în vizorul celor de la Inter Milano.
Alexandru Cicâldău, cotat de site-ul transfermarkt.com la 9 milioane de euro, are contract cu turcii până în 2026. Românul are în contract o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo