Chiar dacă a marcat deja un gol, din penalty, Alexandru Cicâldău nu a convins până acum la Galatasaray, iar criticile au început să apară, în ciuda faptului că Fatih Terim a contat pe el în doar două meciuri până acum. Analiștii din Turcia nu privesc cu ochi buni transferul lui Cicâldău la Galatasaray.
Aceștia din urmă consideră că investiția de 6,5 milioane de euro este mult prea mare pentru posibilitățile de creștere ale fotbalistului în vârstă de 24 de ani. Printre numele importante care critică mutarea se regăstește și fostul internațional turc, Metin Tekin, un legendar fotbalist al celor de la Beșiktaș.

Transferul lui Cicâldău la Galatasaray, criticat în Turcia

Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan nu știe de ce nu joacă la Galatasaray: "Niciodată nu m-am oprit din muncă!"
14/05/2022 LA 18:58
"Galatasaray a investit bani mulți în Alexandru Cicâldău. Este încă devreme pentru concluzii, dar nu pare un mijlocaș care să se potrivească stilului lui Galatasaray. Un jucător de profilul lui nu va ajuta prea mult echipa. Totuși, sper să mă înșel, iar el să reușească", a spus Metin Tekin, actual analist TV.
Levent Tuzemen, un jurnalist turc, a susținut aceeași opinie: "Cicâldău nu mi-a transmis un mesaj de tipul 'Voi fi liderul din teren'. Dacă românul a fost transferat doar pentru faze fixe, atunci e o achiziție nepotrivită și e prea scump. N-am văzut nicio acțiune a lui care să facă diferența. Dacă pe Cicâldău o să-l tot vedem, atunci aș fi dorit ca Galata să-l fi luat pe Onyekuru sau o 'aripă' cu calități asemănătoare", a transmis acesta.

Cicâldău, cel mai scump român transferat de Galatasaray

Galatasaray le-a plătit 6,5 milioane de euro celor de la Universitatea Craiova în schimbul lui Cicâldău, acesta fiind cel mai scump român transferat de Galata. Pe locul secund se regăsește Olimpiu Moruțan, care va ajunge la clubul turc în schimbul a aproximativ 5,5 milioane de euro. Podiumul este completat de Bogdan Stancu, transferat de la FCSB, pentru 5 milioane de euro.
Deși perioadele și sumele de transfer nu pot fi comparate, pe locul 4 se regăsește Gheorghe Popescu. El a fost transferat de la Barcelona, pentru 4,5 milioane de euro. Hagi, o legendă incontestabilă a clubului, se clasează de abia pe locul 5. Gică Hagi a fost transferat de la Barcelona, pentru 3,75 milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Turkish Süper Lig
Cicâldău a vorbit despre situația sa la Galatasaray! "Nu-mi caut scuze!" Unde vrea să joace din vară
13/05/2022 LA 08:14