Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cicâldău, un nou rol la Galatasaray! Ce plan are noul antrenor al turcilor pentru român

Bianca Dumitru

Publicat 11/02/2022 la 16:34 GMT+2

Galatasaray nu a mai câștigat niciun meci de la sfârșitul lunii decembrie. Noul antrenor al turcilor, Domenec Torrent, vrea să schimbe unele lucruri pentru ca fotbaliștii să dea un randament mai bun, iar Alexandru Cicâldău este unul dintre cei vizați de el.

Alexandru Cicâldău (Galatasaray)

Credit imagine: Getty Images

Galatasaray are 5 meciuri consecutive fără victorie în campionatul Turciei, în etapele disputate în 2022 înregistrând 4 înfrângeri și o remiză. Echipa antrenată de Domenec Torrent este pe locul 13 în clasamentul din Super Lig, cu 28 de puncte, cu doar 3 puncte mai mult decât Antalyaspor, formația de pe primul loc retrogradabil.
Unul dintre cei mai criticați jucători de la Galatasaray este Alexandru Cicâldău, care face parte din primul 11 aproape etapă de etapă, fără a reuși, însă, să dea randamentul de la început. Presa din Turcia a anunțat acum că noul tehnician are planuri cu românul de 24 de ani, care a fost folosit în ultima vreme ca număr 10.
Potrivit jurnaliștilor de la Fotomac, Torrent vrea să-l utilizeze pe Cicâldău pe poziția de număr 6 în sistemul 4-2-3-1, post pe care a mai evoluat în câteva partide și sub comanda lui Fatih Terim. Românul va fi închizător, urmând a face cuplu în fața fundașilor cu Erick Pulgar, care a ajuns în această iarnă la Istanbul, sub formă de împrumut, de la Fiorentina.
Citește și:

"I-aș trimite înapoi pe Cicâldău și Moruțan"

Presa din Turcia i-a criticat în ultima vreme atât pe Alexandru Cicâldău, cât și pe Olimpiu Moruțan. Evoluțiile celor doi români sunt considerate a fi sub nivelul așteptărilor, jurnalistul Sansal Buyuka analizând într-un material amplu motivele pentru care Galatasaray are un sezon atât de slab.
"Moruțan, pentru care Galatasaray a plătit 3,5 milioane de euro, nu joacă în mod constant. Yunus Akgun, care joacă pe același post, a fost împrumutat la Adana Demirspor și a reușit 7 goluri și 6 pase decisive.
Cicâldău, pentru care Galatasaray a plătit 6,5 milioane de euro, și Emre Akbaba, care a fost împrumutat la Alanya, joacă pe aceeași poziție. Cicâldău a mai înscris din penalty, dar nimeni nu l-a văzut să facă diferența într-un meci. Emre Akbaka a reușit 10 goluri și 3 pase decisive.
Galatasaray a încercat să-și construiască viitorul cu ajutorul jucătorilor tineri. Dar prezentul a fost neglijat? Este clar că proiectul cu tinerii n-a funcționat. Jucătorii mari fac echipele mari. Jucători precum Sneijder, Felipe Melo, Fernando, Selcuk Inan. Tinerii pot construi ziua de mâine, dar marii jucătorii au grijă de prezent.
Galatasaray are nevoie de jucători experimentați. Dacă aș fi în conducerea clubului, i-aș trimite înapoi pe Cicâldău și Moruțan și aș evita plata celor 10 milioane de euro", a scris Buyuka.
Pentru echipa lui Domenec Torrent urmează sâmbătă, de la ora 18:00, meciul cu Kayserispor, contând pentru a 25-a etapă a Super Lig.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo