Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB încasează o nouă sumă de bani pentru Moruțan! Ce a reușit românul în tricoul lui Galatasaray

Bianca Dumitru

Publicat 22/11/2021 la 17:12 GMT+2

Olimpiu Moruțan a ajuns în vara acestui an la Galatasaray, turcii plătind pentru el 3,5 milioane de euro. Contractul românului include mai multe bonusuri de performanță, FCSB urmând a primi o nouă sumă de bani în următoarele zile pentru că fotbalistul a ajuns la 15 meciuri în tricoul echipei lui Fatih Terim.

Moruțan, decisiv în Galatasaray - Goztepe 2-1

Credit imagine: Eurosport

Olimpiu Moruțan a fost titular duminică în meciul dintre Galatasaray și Fenerbahce, din a 13-a etapă a Super Lig. În urma partidei, românul a ajuns la 15 meciuri în tricoul echipei lui Fatih Terim, iar presa din Turcia a anunțat astăzi că astfel s-a activat unul dintre bonusurile din contractul mijlocașului de 22 de ani.
În aceste condiții, cei de la FCSB vor primi 600.000 de euro de la Galatasaray pentru performanța lui Moruțan, care a reușit în primele 15 meciuri pentru gruparea Cim Bom Bom 3 goluri și 3 assist-uri.
Potrivit unui anunț recent al conducerii roș-albaștrilor, turcii le-au mai plătit 500.000 de euro după ce Galatasaray a obținut calificarea în grupele Europa League, în total FCSB primind până acum 4,6 milioane de euro în schimbul lui Moruțan.
Conform jurnaliștilor turci, Fatih Terim are mare încredere în fostul jucător al vicecampioanei României, declarând recent că este convins că Olimpiu Moruțan va fi vândut în următorii 2-3 ani pentru 20 de milioane de euro.

MORUȚAN ȘI CICÂLDĂU ÎNCEARCĂ SĂ CONVINGĂ UN FOTBALIST DIN LIGA 1 SĂ SEMNEZE CU GALATASARAY

Încântați de evoluțiile lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, oficialii lui Galatasaray își doresc să transfere și alți jucători români la echipă. Unul dintre fotbaliștii care i-au atras atenția lui Fatih Terim este Octavian Popescu, fotbalistul de doar 18 ani al celor de la FCSB.
Presa din Turcia a anunțat acum că cei doi români care au ajuns în vară la Istanbul ar fi încercat în această pauză competițională cauzată de meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 să-l convingă pe tânărul jucător să se transfere la Galatasaray.
Cei de la Fanatik.com.tr au scris la începutul acestei săptămâni că Moruțan și Cicâldău s-ar fi implicat în a-l determina pe Octavian Popescu să semneze, spunându-i că ei sunt foarte fericiți la echipa lui Fatih Terim, unde au o mulțime de suporteri, dar și că Galatasaray ar fi locul perfect pentru dezvoltarea ca jucător.
Jurnaliștii turci au punctat, însă, și faptul că șefii de la FCSB nu sunt foarte deschiși la negocierile pentru transferul fotbalistului de 18 ani, despre care recent patronul roș-albaștrilor a spus că va mai rămâne câțiva ani la echipă, până când va putea fi vândut pentru "peste 30 de milioane de euro".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo