Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Galatasaray a numit antrenor o legendă a clubului! Ce se va întâmpla cu Cicâldău și Moruțan

Nicu Savin

Publicat 23/06/2022 la 18:40 GMT+3

Galatasaray l-a demis recent pe Domenec Torrent, iar astăzi l-a numit pe bancă pe Okan Buruk, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului "CimBom". Acesta vrea să revoluționeze lotul echipei, dar presa turcă anunță că este dispus să le mai dea o șansă anumitor jucători, printre care și românii Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan.

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău (Galatasaray)

Credit imagine: Twitter

Galatasaray a avut un sezon de coșmar, terminând pe locul 13 în campionat, mai aproape de retrogradare decât de cupele europene, lucru de neconceput pentru oficiali și fani. Fatih Terim a fost înlocuit în iarnă cu Domenec Torrent, dar fostul secund al lui Guardiola nu a reușit să redreseze lucrurile și a fost demis la finalul stagiunii.
Astăzi, Galatasaray l-a instalat pe bancă pe Okan Buruk, una dintre legendele clubului. Fostul mijlocaș a jucat 11 ani la prima echipă a Galatei (1992-2001 și 2006-2008), perioadă în care a câștigat nenumărate trofee, printre care 7 titluri de campion, o Cupă UEFA și o Supercupă a Europei.
Ca antrenor, Okan Buruk a activat la mai multe formații din Turcia, iar cea mai mare performanță a fost titlul câștigat cu Istanbul Basaksehir în 2020, o premieră în istoria clubului.
Citește și:

Cicâldău și Moruțan vor primi o a 2-a șansă de la Okan Buruk

Acum, managerul de 47 de ani are misiunea de a o readuce pe Galata în elita fotbalului turc, iar șefii clubului i-au oferit libertate totală în ceea ce privește lotul. Conform sporx.tr, noul antrenor al Galatei are deja întocmită o listă neagră, cu fotbaliști care nu au confirmat și care ar putea fi vânduți sau împrumutați. Pe această listă apar și Alex Cicâldău sau Olimpiu Moruțan, însă sursa citată notează că Buruk vrea să le mai dea o șansă și în funcție de cum se vor comporta în perioada de pregătire va lua o decizie în privința lor.
Alte surse din Turcia susțin că Cicâldău este ca și plecat, mai ales că există interes pentru el din partea Fiorentinei. Galata l-ar dori pe Oscar Valentin, jucător care a avut un sezon foarte bun la Rayo Vallecano, astfel că venirea acestuia i-ar îngrădi serios șansele lui Cicâldău de a juca titular.
Cicâldău și Moruțan au avut un sezon slab, în nota echipei, dar fanii și oficialii clubului sunt nemulțumiți și pentru că s-au plătit sume importante pe ei și nu au reușit să aducă un plus echipei. Cicâldău a jucat în stagiunea trecută 42 de meciuri în toate competițiile, reușind 4 goluri și 3 assist-uri, în timp ce Moruțan a bifat 40 de apariții, înscriind 5 goluri și dând 4 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo