Olimpiu Moruțan a ajuns în această vară la Galatasaray. Evoluțiile mijlocașului român nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor decât pe alocuri. În unele partide, fostul fotbalist de la FCSB a avut câteva sclipiri care îi atestă talentul, dar per total nu a convins, neputând să-și ajute echipa să obțină rezultate mai bune în acest start de sezon.
În cel mai recent meci disputat de Galatasaray, în deplasare cu Konyaspor, Moruțan a fost introdus la pauză, când echipa sa era condusă cu 2-0, dar prestația sa a fost ștearsă, meciul terminându-se 3-0 pentru gazde.
În presa turcă au apărut ulterior informații că Fatih Terim și-a pierdut răbdarea cu mai mulți tineri din echipă, printre care și Olimpiu Moruțan, și clubul de pe Bosfor se gândește serios să-l împrumute pe mijlocaș în pauza din iarnă. Jurnaliștii anunțau că Moruțan ar putea ajunge într-un campionat mai bine cotat decât cel al Turciei, Belgia sau Olanda fiind printre posibilele destinații ale românului.
Fotbal
Cum arată topul celor mai valoroși 10 fotbaliști români! Poziții mai bune pentru Moruțan și Cicâldău
15/10/2021 LA 05:00
"A început să se vorbească despre câțiva jucători tineri, că ar urma să fie împrumutați în iarnă pentru a juca mai mult și a-și crește nivelul. Printre aceștia se află și Olimpiu Moruțan, pentru care s-au plătit 5,7 milioane de euro. Terim ar vrea să-l trimită într-un campionat în care tinerii se dezvoltă foarte bine, precum cel al Belgiei sau Olandei", au scris cei de la fotospor.com.

Ce spune impresarul lui Moruțan

În ciuda acestor zvonuri, impresarul lui Olimpiu Moruțan a declarat că nu se pune problema ca fotbalistul să fie dat afară de la echipa lui Fatih Terim. Florin Vulturar a spus că staff-ul tehnic al Galatei este mulțumit de modul în care se pregătește românul, fiind conștient că are nevoie de timp pentru a se acomoda.
"Nu se pune problema ca Olimpiu să plece de la Galatasaray, nici măcar sub formă de împrumut. Sunt informații venite din Turcia, care nu au acoperire. Nimeni nu i-a transmis așa ceva jucătorului și nici mie. Cei din club sunt foarte mulțumiți de el.
E adevărat că nu e în aceiași parametri fizici cu restul echipei, nu e sută la sută, dar va fi. Și Fatih Terim e mulțumit de el. E abia la început, mai are nevoie de timp de acomodare", a spus Florin Vulturar, pentru ProSport.
Pentru Galatasaray urmează un meci de campionat, pe teren propriu, în compania celor de la Goztepe, o formație aflată și ea într-o formă slabă (5 puncte în 6 etape), după care echipa lui Terim se va deplasa în Franța, pentru duelul cu Olympique Marseille, din etapa a doua a grupelor Europa League.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Turkish Süper Lig
Încă un român lângă Moruțan și Cicâldău?! Pe ce jucător din Liga 1 a pus ochii Fatih Terim
08/10/2021 LA 17:50
Turkish Süper Lig
Suma reală pe care FCSB a încasat-o în schimbul lui Moruțan! Ce clauze are în contract
08/10/2021 LA 15:39