UPDATE / Clubul a confirmat informația. "Ne-am despărţit de antrenorul Marius Şumudică. Dorim să le mulţumim lui Marius Sumudica şi echipei sale pentru serviciile lor şi le dorim succes în carieră", a precizat clubul, într-un comunicat.
Știre inițială
În urma rezultatelor mult sub așteptări, Marius Șumudică a fost concediat de ultima clasată din Turcia Yeni Malatyaspor. Presa din Turcia anunță acum că Malatyaspor îi va plăti compensaţii antrenorului român, în valoare de 130.000 de euro. Aceasta a fost a patra echipă din Turcia pregătită de Şumudică, după Kayserispor, Gaziantep şi Cayuk Rizespor.
Fotbal
Marius Șumudică, prezentat oficial la Al Shabab! Mesajul clubului din Arabia Saudită
25/03/2022 LA 12:29
Marius Şumudică a preluat echipa pe data de 8 octombrie 2021, când era pe locul 17, cu şase puncte. Acum, trupa din Malatya este pe ultimul loc, cu 16 puncte din 23 de partide, la zece puncte de Giresunspor, de pe locul 16, ultimul de menţinere în prima ligă. Sub conducerea tehnicianului român în vârstă de 50 de ani, Malatyaspor a înregistrat două victorii, ultima în 22 octombrie, patru remize şi nouă înfrângeri.

Marius Șumudică, dorit de Rapid, după demiterea de la Malatyaspor

Deși a fost dat afară, Marius Șumudică nu duce lipsă de atenție, asta pentru că Rapid ar fi interesată să-l aducă pe tehnician în locul lui Mihai Iosif, ale cărui tactici nu mai dau roade la trupa din Giulești. Chiar dacă a început acest sezon competițional excelent, rapidiștii se regăsesc în prezent într-o situație dificilă, ocupând primul loc de play-out. În ultimele 10 partide, Rapid a câștigat doar două meciuri cu Iosif pe bancă, iar situația devine din ce în ce mai complicată.
Conducerea clubului din Malatya nu era singura nemulțumită de situația de la club. Șumudică s-a plâns în repetate rânduri de faptul că nu e sprijint de bașcanul echipei, Adil Gevrek: "Nu am văzut vreun sprijin concret în afara celui primit din partea conducerii și a Consiliului de Administrație. Au venit o singură dată și ne-au dat o baclava. S-au gândit că totul e în regulă. Am lucrat la Gaziantep, Kayserispor, Rizespor și știu cum trebuie susținută echipa.
În mod normal, un antrenor profesionist trebuie ca mai întâi să vină să verifice condițiile, să știe ce s-a întâmplat la club, cum arată lotul, și abia apoi să accepte contractul. Eu? Am mers direct la Istanbul, pentru că îmi place Turcia. Am venit aici cu ochii închiși. Am semnat, nu mi-a păsat de bani, de nimic. E cea mai mare greșeală a vieții mele. Pentru prima și ultima dată când fac așa ceva!", spunea Șumudică.
Romanian Liga I
Marius Șumudică, dezamăgit după ce Adrian Mutu a semnat cu Rapid! "Așa e în viață"
02/03/2022 LA 17:56
Turkish Süper Lig
"Vor să renunțe la amândoi!" Șumudică a dezvăluit care este situația lui Moruțan și Cicâldău
24/02/2022 LA 07:44