Fostul antrenor al clujenilor a răbufnit în presa din Turcia, acolo unde a acordat un interviu, pentru beIN Sports Turcia, în care a comentat situația echipei, dar și motivele pentru care a revenit în Turcia.
Șumudică nu a reușit să obțină rezultate notabile pe banca lui Malatyaspor, trupa sa fiind pe ultimul loc, cu 16 puncte după 22 de etape, la 10 puncte distanță de locul 16, ocupat de Giresunspor, care asigură rămânerea în prima ligă.
Palmaresul lui pe banca lui Yeni Malatyaspor nu este unul încurajator, reușind să câștige doar 3 din 15 meciuri. Presa din Turcia anunța săptămânile trecute că este ca și demis, dar acesta a primit credit în continuare din partea conducerii.
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan a dezvăluit unde vrea să joace în sezonul viitor
IERI LA 07:46

Marius Șumudică a răbufnit: "E prima dată când lupt pentru salvarea de la retrogradare"

Șumudică a explicat contextul în care a venit la Malatyaspor, fiind pe primul loc cu CFR-ul în campionatul României, având 7 victorii din 7 meciuri, însă plecarea lui Marian Copilu l-a determinat pe antrenor să fie solidar cu el.
El a mărturisit faptul că s-a precipitat în legătură cu venirea în Turcia și că trebuia să se documenteze mult mai mult în legătură cu condițiile oferite de club: "Când am ajuns aici, am venit de pe prima poziție din campionatul României. Am câștigat 7 meciuri consecutive, dar, pentru că mai mulți oameni de la CFR Cluj au plecat, am plecat și eu cu președintele, din loialitate pentru el.
Am avut această ocazie de a veni la Malatyaspor. Deoarece sunt pasionat foarte mult de fotbalul din Turcia și de oamenii de aici, nu am stat prea mult pe gânduri, dar am făcut cea mai mare greșeală din viața mea.
Pentru că, în mod normal, un antrenor profesionist, trebuie să vină la club în primul rând, să verifice toate condițiile, trebuie să știe ce se întâmplă în interiorul echipei, trebuie să cunoască lotul pe care se bazează și abia apoi să semneze contractul. Am antrenat în Champions League și în Europa League, dar e prima dată când lupt pentru salvarea de la retrogradare.
În plus, când am venit la Malatya și am văzut lotul de jucători, nu mi-a venit să cred! Aveam 7-8 jucători sub 19 ani în lotul de 21 de jucători. Jucătorii au fost nepregătiți, nu știu cine a construit acest lot și cine s-a ocupat de pregătirea lui, mi-au spus că nu pot susține ritmul pe care îl impun la antrenamente pentru că nu s-a lucrat nimic în vară.
Am avut mai mulți jucători accidentați, iar alții au fost convocați la echipele naționale, n-am avut cu cine să joc. Am reușit să termin pe locul 8 atunci când am putut construi o echipă, la Gaziantep, la fel și la Kayseri", a declarat Marius Șumudică, pentru
.
CITEȘTE ȘI:
În urma înfrângerii cu Goztepe, oficialii lui Malatyaspor erau deciși să-l dea afară pe antrenorul român. Jurnaliștii publicației turce Fanatik au anunțat că șefii clubului vor să renunțe la serviciile lui Șumudică, despărțirea celor două părți urmând a fi anunțată în "cel mai scurt timp". Nu s-a întâmplat acest lucru, iar Șumudică a continuat pe banca lui Yeni Malatyaspor, remizând cu Besiktas în următorul meci, scor 1-1.
Pentru trupa lui Șumudică urmează duelul cu Karagumruk, din deplasare, pe 5 februarie.
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan nu știe de ce nu joacă la Galatasaray: "Niciodată nu m-am oprit din muncă!"
14/05/2022 LA 18:58
Turkish Süper Lig
Cicâldău a vorbit despre situația sa la Galatasaray! "Nu-mi caut scuze!" Unde vrea să joace din vară
13/05/2022 LA 08:14