Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au fost titulari în primul meci disputat de Galatasaray în grupele Europa League. Turcii au câștigat cu 1-0 în fața lui Lazio, după un autogol al portarului italienilor, la capătul unei faze care a început de la Moruțan, care a centrat în careu cu câteva secunde înainte ca mingea să ajungă în poartă. Alexandru Cicâldău a avut, la rândul său, o prestație bună, reușind să trimită patru şuturi spre poarta lui Strakosha.
Ecourile prestațiilor bune ale celor doi români încă răsună în Turcia. Jurnaliștii publicației Biokadar le-au analizat evoluțiile celor doi fotbaliști de la Galatasaray și i-au lăudat. Aceștia l-au numit pe Moruțan 'noul joker' al lui Fatih Terim, prezentându-l drept "un jucător ofensiv versatil" și comparându-l cu Lionel Messi, iar despre Cicâldău au scris că s-a impus deja drept un lider al echipei.
Turkish Süper Lig
Moruțan, elogiat în presa turcă, după un nou meci perfect! Terim ar vrea ca românul să fie mai șiret
ACUM 8 ORE
"Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău continuă să demonstreze în fiecare meci. Cicâldău și-a arătat din nou clasa cu Lazio, la al cincilea meci pentru echipa galben-roșie. Cicâldău, care a înscris două goluri până acum, și-a condus echipa ca un maestru și a devenit un lider pe teren. Jucătorul a fost apreciat cu pasele bune și tackle-urile pline de stil.
Olimpiu Moruțan, al cărui stil este asemănator cu Lionel Messi, cu driblingurile și viteza sa, și-ar putea face un nume în lumea fotbalului în următorii ani. Jucătorul de 22 de ani, care a ajuns la al treilea meci jucat, a reușit deja să le câștige inimile fanilor. Fotbalistul român, care a reușit să rupă din presiunea din terenul advers și să creeze pericol la poarta adversă, este așteptat să fie una dintre cele mai 'efective arme' ale echipei Cim-bon în acest sezon", se arată în presa turcă.

Moruțan și Cicâldău i-au cucerit pe fani în limba turcă

La doar câteva ore după meciul cu Lazio din grupele Europa League, românii au fost protagoniștii unui videoclip amuzant. Fostul jucător al Universității Craiova s-a 'deghizat' în profesor de limba turcă pentru Moruțan, pe care l-a învățat să spună "Bună dimineața familiei Galatasaray".
Imaginile cu cei doi au fost postate pe conturile oficiale ale clubului de pe rețelele de socializare, iar fanii s-au arătat încântați de gestul lor, videoclipul devenind viral.
Pentru Galatasaray, care este pe locul 7 în clasamentul din Super Lig cu 8 puncte, urmează astăzi, de la ora 16:00, meciul cu Alanyaspor, din a cincea etapă a campionatului.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Turkish Süper Lig
Moruțan, încântător în Turcia! "E magicianul echipei!" Trei victorii consecutive pentru Galatasaray
IERI LA 15:38
Fotbal
De ce nu ar trebui să primească Messi Balonul de Aur în acest an! Ce s-a întâmplat în 2000 și 2006
IERI LA 13:33