Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moruțan, comparat cu Messi în presa din Turcia! Ce au scris jurnaliștii despre românii de la Galatasaray

Bianca Dumitru

Publicat 19/09/2021 la 09:18 GMT+3

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au fost titulari pentru Galatasaray în prima etapă a grupelor Europa League, având prestații foarte bune. Ecourile meciului bun reușit de cei doi români încă răsună în Turcia, unde jurnaliștii au scris despre evoluțiile lor, comparându-l pe fostul jucător de la FCSB cu Lionel Messi.

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău

Credit imagine: Eurosport

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au fost titulari în primul meci disputat de Galatasaray în grupele Europa League. Turcii au câștigat cu 1-0 în fața lui Lazio, după un autogol al portarului italienilor, la capătul unei faze care a început de la Moruțan, care a centrat în careu cu câteva secunde înainte ca mingea să ajungă în poartă. Alexandru Cicâldău a avut, la rândul său, o prestație bună, reușind să trimită patru şuturi spre poarta lui Strakosha.
Ecourile prestațiilor bune ale celor doi români încă răsună în Turcia. Jurnaliștii publicației Biokadar le-au analizat evoluțiile celor doi fotbaliști de la Galatasaray și i-au lăudat. Aceștia l-au numit pe Moruțan 'noul joker' al lui Fatih Terim, prezentându-l drept "un jucător ofensiv versatil" și comparându-l cu Lionel Messi, iar despre Cicâldău au scris că s-a impus deja drept un lider al echipei.
"Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău continuă să demonstreze în fiecare meci. Cicâldău și-a arătat din nou clasa cu Lazio, la al cincilea meci pentru echipa galben-roșie. Cicâldău, care a înscris două goluri până acum, și-a condus echipa ca un maestru și a devenit un lider pe teren. Jucătorul a fost apreciat cu pasele bune și tackle-urile pline de stil.
Olimpiu Moruțan, al cărui stil este asemănator cu Lionel Messi, cu driblingurile și viteza sa, și-ar putea face un nume în lumea fotbalului în următorii ani. Jucătorul de 22 de ani, care a ajuns la al treilea meci jucat, a reușit deja să le câștige inimile fanilor. Fotbalistul român, care a reușit să rupă din presiunea din terenul advers și să creeze pericol la poarta adversă, este așteptat să fie una dintre cele mai 'efective arme' ale echipei Cim-bon în acest sezon", se arată în presa turcă.

Moruțan și Cicâldău i-au cucerit pe fani în limba turcă

La doar câteva ore după meciul cu Lazio din grupele Europa League, românii au fost protagoniștii unui videoclip amuzant. Fostul jucător al Universității Craiova s-a 'deghizat' în profesor de limba turcă pentru Moruțan, pe care l-a învățat să spună "Bună dimineața familiei Galatasaray".
Imaginile cu cei doi au fost postate pe conturile oficiale ale clubului de pe rețelele de socializare, iar fanii s-au arătat încântați de gestul lor, videoclipul devenind viral.
Pentru Galatasaray, care este pe locul 7 în clasamentul din Super Lig cu 8 puncte, urmează astăzi, de la ora 16:00, meciul cu Alanyaspor, din a cincea etapă a campionatului.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo