Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moruțan, elogiat în presa turcă, după un nou meci perfect! Terim ar vrea ca românul să fie mai șiret

Nicu Savin

Publicat 18/10/2021 la 14:01 GMT+3

Olimpiu Moruțan a avut o prestație excelentă în ultimul meci jucat de Galatasaray, iar presa turcă l-a elogiat pe român. Fatih Terim s-a declarat și el mulțumit de mijlocaș, dar a remarcat că ar trebui să fie ceva mai viclean, referindu-se la o fază în care Moruțan ar fi putut obține un penalty.

Moruțan, decisiv în Galatasaray - Goztepe 2-1

Credit imagine: Eurosport

Galatasaray a obținut a 3-a victorie consecutivă în campionatul Turciei, impunându-se cu 1-0 în fața celor de la Konyaspor. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 4, de Mostafa Mohamed. Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost titulari pentru echipa lui Fatih Terim, iar ambii au avut evoluții foarte apreciate.
Dacă Cicâldău a impresionat prin constanță la mijlocul terenului, având 91% dintre pase reușite, Moruțan le-a furat ochii turcilor prin câteva faze la care a făcut diferența pe plan ofensiv. Presa turcă a fost elogioasă la adresa mijlocașului român, iar unii specialiști îl văd drept un număr 10 veritabil, antrenorul Galatei fiind sfătuit să îl folosească mai des pe această poziție, în spatele atacanților.
"Cu Moruțan strălucind ca o flacără în câteva rânduri, Galatasaray a evoluat per total sub standardele sale. Terim ar trebui să îl joace pe Moruțan, despre care toți spun că are calități de număr 10, în spatele vârfului", au scris jurnaliştii de la Fotomac.
La finalul partidei, Moruțan a recunoscut că victoria a fost obținută cu greu și că meciul trebuia închis în prima sa parte, când Galata a avut câteva șanse mari de a se desprinde: "Am câștigat 1-0 în seara asta. Ne-am fi putut face meciul mai ușor, am avut multe șanse în prima parte. Am fi putut avea 2-0, 3-0. În a doua repriză am suferit, dar sunt fericit că am câștigat. Am stat prea în spate în a doua repriză, ar fi trebuit să atacăm mai mult. În cele din urmă, sunt fericit cu victoria", a spus Moruțan, citat de fanatik.com.tr.
Citește și:

Moruțan, "tras de urechi" de Fatih Terim pentru că nu e mai viclean

În minutul 36, Moruțan a reușit o acțiune individuală de toată frumusețea, ridicând publicul în picioare prin câteva driblinguri de efect. Faza s-a petrecut la marginea careului și românul a fost în cele din urmă deposedat, fiind jenat de apărătorii adverși.
Fatih Terim a făcut referire la faza respectivă și a menționat că Moruțan ar fi trebuit să cadă, deoarece ar fi primit penalty.
"Dacă Moruțan se arunca pe gazon, 100% era penalty. Mi-ar fi plăcut să o facă, dar nu putem să-i încurajăm pe jucători să facă asta, nici noi și nici arbitri.", a spus Terim.
În urma victoriei cu Konyaspor, Galatasaray a urcat pe locul 5 în clasamentul din Super Lig, cu 17 puncte, fiind la egalitate cu Beșiktaș și Karagumruk, echipe care ocupă locurile 3 și 4. Pentru echipa lui Moruțan și Cicâldău urmează meciul cu Lokomotiv Moscova, programat joi, de la ora 22:00, contând pentru a treia etapă a grupelor Europa League. Lunea viitoare, gruparea Cim Bom va juca în deplasare derby-ul cu Beșikaș, contând pentru etapa a 10-a din campionatul Turciei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo