Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noi detalii despre situația lui Olimpiu Moruțan! "Poate fi dificil de comunicat cu el." Ce a spus Torrent

Bianca Dumitru

Publicat 19/04/2022 la 15:39 GMT+3

Olimpiu Moruțan nu a făcut parte din lotul lui Galatasaray pentru meciul cu Yeni Malatyaspor, câștigat de echipa lui Domenec Torrent cu scorul de 2-0. Antrenorul echipei Cim Bom Bom a comentat situația românului în presa din Turcia.

Olimpiu Moruțan

Credit imagine: Getty Images

Galatasaray a câștigat meciul cu Yeni Malatyaspor, din a 33-a etapă a Super Lig, cu scorul de 2-0. Cele două reușite au fost semnate de Babel și Dervisoglu în startul celei de-a doua reprize.
În ceea ce îi privește pe cei doi români din echipa lui Domenec Torrent, Alexandru Cicâldău a fost trimis pe teren în minutul 70, în locul lui Pulgar, în timp ce Olimpiu Moruțan nu a făcut parte din lotul Galatei.
După meciul cu Yeni Malatyaspor, antrenorul a fost întrebat despre fostul jucător al celor de la FCSB. Sătul de speculațiile făcute de jurnaliștii din Turcia în legătură cu situația lui Moruțan, Torrent s-a arătat iritat și a spus că, deși Olimpiu este un băiat bun, celor de la club le este greu să comunice cu el uneori.
În plus, tehnicianul celor de la Galatasaray a punctat că românul se antrenează foarte bine, dar că trebuie să excludă jucători din lot la fiecare meci și câteodată unul dintre aceștia este Moruțan.
"Nu înțeleg întrebările despre Moruțan, sunt întrebări despre jucători care nu sunt constanți. Ați văzut meciul cu Dinamo Kiev. Trăiesc cu ei și observ ce văd pe teren și ce văd la antrenamente. Atât Moruțan, cât și Yilmaz, se antrenează incredibil. Nu mă plâng de antrenamente.
Însă mă întreb, sunt sau nu în formă? Am spus deja, trebuie să exclud câte 5 jucători pentru fiecare meci, nu e ușor. Toți merită să joace, nu îi pot convinge cu explicații tactice. Să spunem că Yilmaz sau Moruțan jucau, ei au fost și titulari, în special Moruțan. După aceea, nu întreabă lumea de faptul că Emre nu a mai jucat, de exemplu.
Ieri, Moruțan mânca singur în Florya (n.r. baza clubului), poate fi dificil să comunici cu el. Poate vorbi doar română, uneori nu are translatorul cu el. În afară de a fi profesionist, toți vor să îl ajute pentru că este un băiat extrem de bun. Sunt lucruri extrem de absurde, am auzit că îl lăsăm singur, că nu ne interesează. Am răspuns la toate aceste lucruri, nu am o problemă cu cineva, în special cu jucătorii tineri", a declarat Torrent, citat de publicația Sporx.
Citește și:

NICIO ȘANSĂ PENTRU MORUȚAN SĂ REVINĂ ÎN LIGA 1

Olimpiu Moruțan nu a mai prins prea multe minute pentru Galatasaray după ce Fatih Terim a fost înlocuit cu Domenec Torrent. Presa din Turcia a anunțat că oficialii grupării Cim Bom Bom sunt dispuși să-l lase pe român să plece la finalul acestui sezon, speculând că fostul jucător al celor de la FCSB ar putea reveni în Liga 1.
Potrivit informațiilor Eurosport, această variantă nu este, însă, posibilă pentru că Moruțan are un salariu de 40.000 de euro pe lună, mult prea mare pentru cluburile din campionatul României, care nu sunt dispuse să îi plătească atât.
Cu toate astea, mijlocașul de 22 de ani nu duce lipsă de oferte. Pe urmele sale s-ar afla un club din Emiratele Arabe Unite. Este vorba despre Al Ain, liderul clasamentului din UAE League, care are 49 de puncte după 20 de etape. Pentru arabi, salariul lui Moruțan nu ar fi o problemă.
Olimpiu Moruțan a ajuns la Istanbul în vara anului 2021, iar în acest sezon a adunat 31 de apariții în tricoul Galatei, în toate competițiile, reușind 3 goluri și 5 pase decisive.
În acest moment, fostul fotbalist de la FCSB este cotat de site-ul transfermarkt.com la 4,3 milioane de euro, valoarea sa de piață înregistrând o scădere de 700.000 de euro după ultima actualizare, care s-a făcut la finalul lunii martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo