Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olimpiu Moruțan continuă să facă senzație la Galatasaray! Românul marcat primul gol în victoria cu Gaziantep

Nicu Savin

Actualizat 31/10/2021 la 20:44 GMT+2

Olimpiu Moruțan continuă perioada excelentă la Galatasaray. Internaționalul român a marcat primul gol al duelului cu Gaziantep, din etapa a 11-a din Super Lig, câștigat în final de echipa lui Terim cu 2-0.

Olimpiu Moruțan (Galatasaray)

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Galatasaray a câștigat cu 2-0 partida cu Gaziantep, al doilea gol al gazdelor fiind marcat de Kerem Akturkoglu în minutul 73. Olimpiu Moruțan a fost înlocuit de Fatih Terim în minutul 75, în timp ce Alex Cicâldău a rămas pe teren până la final.
În urma acestei victorii, Galatasaray a urcat până pe locul 6 în SuperLig, apropiindu-se la 7 puncte de liderul Trabzonspor. În etapa viitoare, echipa lui Moruțan și Cicâldău va juca în deplasare cu Karagumruk, echipă clasată pe locul 8.
Știrea inițială
Olimpiu Moruțan continuă să facă senzație în tricoul lui Galatasaray. Românul a început ca titular pentru echipa lui Fatih Terim meciul cu Gaziantepspor și a fost din nou decisiv. După ce a ratat o bună ocazie în minutul 21, Moruțan a deschis scorul în prelungirile primei reprize, cu un șut superb de la marginea careului, care l-a lăsat mască pe portarul advers.
Acesta a fost al 3-lea gol marcat de internaționanul român pentru Galata, primele două reușite fiind de asemenea foarte importante.
În partida care se dispută la această oră se află pe teren și Alex Cicâldău la Galata, iar la Gaziantep Toșca și Maxim au fost de asemenea titulari.
Citește și:

Moruțan, idol printre fanii lui Galatasaray

"Băiatul de Aur", "Maradona din Carpați" sau "Messi din Istanbul" destul de exagerate date de fanii lui Galatasaray lui Moruțan. Dar, dincolo de exuberanța turcilor, internaționalul nostru are un debut de stagiune promițător în Turcia. După câteva partide în care a părut că nu se regăsește - acuzând probabil lipsa de pregătire fizică din Liga 1 -, Moruțan a impresionat, reușind în ultima lună și jumătate trei goluri (cu tot cu cel din această seară) și două assisturi.
Ultima pasă decisivă a venit în Europa League, când, introdus pe teren în minutul 76, românul a pasat decisiv la unicul gol al partidei din dificila deplasare de la Moscova, cu Lokomotiv. Chiar dacă în unele momente dispare din joc și nu are încă forța pe care și-ar dori-o Fatih Terim, fostul mijlocaș de la FCSB are o calitate care impresionează: driblează.
Reșit Omer Kukner, unul dintre conducătorii Galatei, s-a declarat vrăjit de ce realizează Moruțan când are mingea la picior și e de părere că de la Felipe (cel care a trebuit să îl facă uitat pe Hagi, în 2002), clubul nu a avut un dribler atât de bun.
"După Felipe, avem în sfârșit un jucător care driblează, Moruțan. Câți jucători din lume pot juca atât în interior, cât și în bandă cu o asemenea ușurință?", a scris Reșit Omer Kukner pe twitter.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo