Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olimpiu Moruțan pleacă în această iarnă de la Galatasaray! Anunț de ultimă oră din Turcia

Bianca Dumitru

Publicat 23/12/2021 la 11:07 GMT+2

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au fost criticați dur după cel mai recent meci al celor de la Galatasaray. Presa din Turcia a anunțat astăzi că fostul jucător de la FCSB va pleca în această iarnă de la echipa lui Fatih Terim.

Olimpiu Moruțan

Credit imagine: Getty Images

Deși presa din Turcia s-a arătat încântată în trecut de prestațiile celor doi români de la Galatasaray, jurnaliștii i-au criticat pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău după ultimul meci disputat de echipa lui Fatih Terim în Super Lig.
Mai mult, cei de la Fotomac au anunțat astăzi că Galata se va despărți în următoarea perioadă de fostul fotbalist de la FCSB. Secundul lui Terim a spus după meciul cu Adana Demirspor că echipa se va îmbunătăți prin schimbări, iar presa a susținut că echipa Cim Bom Bom va renunța în această iarnă la 4 jucători.
Unul dintre ei este Olimpiu Moruțan, care ar urma să fie împrumutat la o altă echipă, după doar 6 luni petrecute la Galatasaray. Ceilalți, portarul Ismail Cipe, mijlocașul Ogulcan Caglayan și atacantul Mostafa Mohamed ar putea pleca definitiv din club.
De la transferul în Turcia, Moruțan a reușit 3 goluri și 3 assist-uri în 20 de partide. Pentru echipa lui Fatih Terim, până la finalul acestui an, mai urmează două partide, cu Antalyaspor, pe 25 decembrie, în campionat, și cu Denizlispor, pe 28 decembrie, în Cupa Turciei .
În acest moment, după 5 meciuri fără victorie în campionat, Galatasaray este pe locul 12 în clasamentul din Super Lig, cu 24 de puncte, fiind la 21 de puncte în spatele liderului Trabzonspor.
Citește și:

Moruțan și Cicâldău, criticați după meciul cu Adana Demirspor

După înfrângerea cu 2-0 în fața celor de la Adana Demirspor, cei doi români de la Galatasaray au fost criticați dur de presa din Turcia. Jurnalistul Sansal Buyuka, editorialist la Milliyet, a notat că echipa lui Fatih Terim a plătit prea mult pentru Olimpiu Moruțan, pe care l-a comparat cu jucătorul care a înscris dubla pentru Adana Demirspor.
"Yunus Akgun este un jucător de bandă și a costat aproximativ 300.000 de euro pentru a fi împrumutat. Moruțan a costat-o pe Galatasaray 3,5 milioane de euro, e tot jucător de bandă și face de 10 ori mai mult decât Yunus Akgun. Ei bine, dacă ne uităm la meci, Yunus Akgun, jucător împrumutat de Galatasaray la Adana, este de 50 de ori mai bun, mai eficient, mai decisiv decât Moruțan", a spus Buyuka.
În plus, Levent Tuzemen, analist TV, a declarat că niciunul dintre români nu l-a impresionat, nearătând până acum calitățile pentru care au fost transferați.
"Galatasaray a cumpărat doi jucători români, i-am privit cu ochi buni și se zicea despre Cicâldău că execută foarte bine loviturile libere, dar n-am văzut asta până acum. Moruțan a jucat cu frâna de mână trasă, a șutat de trei ori, dar n-a nimerit niciodată poartă. A fost scos după al doilea gol încasat.
Mă întreb dacă Hagi și Popescu, despre care se spune că ar fi influențat transferulor celor doi români, i-ar transfera acum pe Moruțan și Cicâldău. Cei doi, care n-au reușit să pună în pericol poarta adversă nici măcar din lovitură liberă, sunt investiții foarte scumpe făcute de managementul dezastruos de la Galatasaray", a declarat Levent Tuzemen, potrivit ASpor.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo