Olimpiu Moruțan nu trece printr-o perioadă prea bună la Galatasaray, echipă care l-a transferat în august 2021. Noul antrenor al turcilor, Domenec Torrent, i-a acordat foarte puține minute, iar recent a luat decizia de a-l exclude din lot pentru partida cu Goztepe.
Acum, jurnaliștii publicației Sabah au anunțat că tehnicianul le-ar fi transmis șefilor că nu îl mai vrea la echipă și ar fi cerut să-l excludă din lot pe perioadă nedeterminată, motivându-și decizia prin faptul că prestațiile de la antrenamente ale mijlocașului de 22 de ani nu sunt la nivelul dorit. În aceeași situație cu Moruțan sunt și Arda Turan și Alpaslan Ozturk.
Conform sursei citate, președintele celor de la Galatasaray, Burak Elmas, nu a fost de acord cu solicitarea lui Torrent, dar a pus o condiție pentru a accepta excluderea din lot a celor 3 fotbaliști: obținerea unei victorii în meciul cu Rizespor din campionat.
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan nu știe de ce nu joacă la Galatasaray: "Niciodată nu m-am oprit din muncă!"
14/05/2022 LA 18:58
"Avem 22 de jucători, trei dintre ei trebuie să fie în afara lotului. Urmăresc antrenamentele în fiecare zi, mă uit la ce fac. E nevoie de un plan tactic în funcție de adversar. Urmărim și decidem în consecință", a declarat Domenec Torrent, după meciul cu Goztepe, când a fost întrebat despre motivul absenței lui Moruțan din lot.
Citește și:

OLIMPIU MORUȚAN, PE PICIOR DE PLECARE DE LA GALATASARAY

Galatasaray traversează o perioadă extrem de nefastă în campionat, iar nemulțumit de ce se întâmplă la echipă, Moruțan a amenințat că va pleca în vară de la Galatasaray.
Moralul lui Moruțan este foarte afectat din cauza faptului că nu a primit foarte multe minute din partea noului antrenor. El a fost titular o singură dată în ultimele 6 meciuri disputate de echipa sa și a prins foarte puține minute din postura de rezervă. Mijlocașul român, venit cu mari speranțe la Galatasaray, se plânge foarte mult de această situație.
Potrivit presei din Turcia, șefii sunt oricând pregătiți, se pare, să-i transforme dorința în realitate. Potrivit publicației Fotospor, Pasquale Sensibile, noul director sportiv al grupării Cim Bom, vrea să renunțe la mijlocaș.
Moruțan a fost deja scos din lot pentru meciul cu Goztepe din weekend, iar șefii Galatei îi caută echipă. Conform sursei citate, Cehia, Rusia sau Polonia sunt posibile destinații pentru acesta, pe care turcii vor să-l trimită sub formă de împrumut.
Principala echipă la care ar putea ajunge mijlocașul român este Pogon Szczecin, echipă care se bate la campionat în Polonia. În Ekstraklasa, clubul unde ar putea ajunge Moruțan se află pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Lech Poznan.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Turkish Süper Lig
Informații de ultimă oră despre viitorul lui Moruțan și Cicâldău! Unde pot ajunge cei doi români
27/04/2022 LA 15:14