Marius Șumudică a ajuns în urmă cu aproximativ o lună pe banca tehnică a celor de la Yeni Malatyaspor, înregistrând în primele 5 partide două victorii și trei înfrângeri. Pentru echipa românului urmează duelul cu Galatasaray, programat duminică, de la ora 18:00.
Înaintea partidei, antrenorul în vârstă de 50 de ani a vorbit despre problemele de lot cu care se confruntă și le-a cerut șefilor mai multe transferuri, punctând că niciodată nu a pregătit o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării.
"Arbitrii trebuie să respecte Malatya, orașul, suporterii și cei care lucrează aici. Dacă e vorba de o echipă mare, toată lumea vorbește la televizor și în ziare. Când o echipă mică pierde din cauza unei greșeli a arbitrului, se vorbește 10 minute la TV, iar apoi toată lumea tace. Asta e Turcia.
Fotbal
Arabii au luat o decizie în privința lui Cicâldău! Ce se va întâmpla cu el la finalul acestui sezon
ACUM 9 ORE
Vreau să spun ceva foarte important. Când am avut echipa completă, am luat trei puncte cu Adana și trei puncte cu Altay. Apoi, când am pierdut jucători, mi-a fost foarte dificil. Nu vreau să vorbesc urât de jucătorii mei, dar, îmi pare rău, unii de aici nu sunt de nivelul Super Lig. Ăsta e adevărul.
Dacă vreau să fac curățenie la echipă, trebuie să dau 7-8 jucători afară. Nu am soluții, nu înțeleg cum s-a ajuns la asta. Până acum am tăcut, am vrut să rămână în interior, dar nu îmi place să se vorbească împotriva lui Șumudică pentru că asta nu e echipa mea, nu eu am făcut-o.
Când am făcut echipa la Kayseri, am terminat în primele 8. Când am făcut echipa la Gaziantep, am terminat în primele 8. Acum aștept ca un nebun luna ianuarie pentru a aduce 5-6 jucători.
Am vorbit cu președintele, iar apoi Malatya nu va retrograda niciodată cu acești jucători. Dacă rămânem așa, e foarte dificil. Jumătate din echipa de aici a jucat doar în liga a patra, a treia și nu înțeleg cum s-a făcut această selecție. Și-au bătut joc de acest club, de oraș, de fani. Nu accept așa ceva. Dacă pierd 4-5 jucători, nu mai am cu cine să joc. Ce să fac? Să intru eu să joc?
Nu sunt un antrenor confortabil. Nu am venit pentru bani. Vreau să salvez această echipă. Dacă verificați cariera mea, în 20 de ani nu am luptat pentru evitarea retrogradării. Nu vreau să fie pusă toată responsabilitatea în spatele meu. Ok, în ianuarie, după ce fac transferurile, veniți la mine și spuneți-mi că am greșit, dar acum eu fac ce pot cu acești jucători", a declarat Marius Șumudică, potrivit Ajansspor.

Ce a spus Șumudică despre duelul cu Galatasaray

Antrenorul a vorbit și despre meciul cu echipa la care sunt legitimați Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, spunând că își dorește doar ca arbitrii să fie corecți și să nu influențeze în niciun fel rezultatul.
"Galatasaray este o echipă mare și puternică. Lăsați-i să vină aici, să ne bată cu jocul de pe teren, noi o să-i felicităm. Aș vrea un meci fără ca arbitrajul să influențeze în vreun fel. Am urmărit știrile. Toată lumea s-a plâns despre arbitrajul de la derby-ul Galatasaray - Fenerbahce", a spus Șumudică.
În acest moment, Yeni Malatyaspor este pe locul 17 în clasamentul din Super Lig, cu 12 puncte.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Serie B
Olimpiu Moruțan, lăudat de presa din Italia după ce a dat două pase de gol! Ce notă a primit românul
IERI LA 08:59
International friendlies
Cei 3 "tricolori" care au impresionat în amicalul cu Moldova! "Am văzut schimbări în bine"
21/11/2022 LA 13:06