Marius Șumudică traversează o perioadă extrem de complicată la Malatyaspor. După un început bun, cu două victorii consecutive, echipa a ajuns la 8 meciuri consecutive fără succes în campionat și este pe loc retrogradabil.
Perioada neagră putea fi oprită astăzi, când echipa lui Șumudică a condus cu 2-0 la pauză în meciul contra lui Kayserispor, dar în final s-a terminat 2-2, golul egalizator al oaspeților venind în minutul 90+1.
La final, antrenorul român s-a arătat extrem de nemulțumit de arbitraj, considerând că Malatyaspor ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri când încă se afla în avantaj.
Turkish Süper Lig
Marius Șumudică, OUT de la Yeni Malatyaspor! Decizia turcilor după eșecul cu Goztepe
IERI LA 20:47
Citește și:

Șumudică, vehement la adresa arbitrajului din Turcia

Mai mult, "Șumi" i-a acuzat pe oficiali că nici măcar nu au dorit să revadă faza la VAR, lucru care, de altfel, nu s-a întâmplat niciodată de la începutul mandatului său.
"Sunt aici de 9 meciuri, nu i-am văzut nici măcar o dată pe arbitri mergând la VAR. Am răvăzut faza respectivă de 10 ori. A fost 100% penalty, dar nici măcar nu s-au dus la VAR. Jucăm acasă. Toată lumea vede ce se întâmplă. Nu se iau decizii corecte. Jucătorii mei se enervează, au dreptate. Jucătorii au dreptate să fie supărați. Toți au familii. Dacă se dădea penalty, poate că meciul s-ar fi rupt acolo. Nu au făcut-o și am pierdut 2 puncte din cauza unei decizii proaste", a spus Șumudică, citat de fanatik.tr.
Opinia lui Șumudică a fost împărtășită și de cei din conducerea clubului. Președintele Adil Gevrek a pătruns pe teren la finalul întâlnirii pentru a-i cere socoteală arbitrului. Lcururile puteau degenera fără intervenția jucătorilor, oficialul lui Malatyaspor fiind extrem de nervos. Abia după aproximativ 20 de minute de la fluierul final brigada care a condus partida, în frunte cu Adil Gevrek, a plecat la vestiare.
În urma rezultatului de azi, echipa lui Șumudică a pierdut două puncte uriașe în lupta pentru evitarea retrogradării. După 18 etape, Malatyaspor este pe locul 18 (din 20 de echipe), dar ar putea cădea o poziție dacă Goztepe va scoate măcar un punct în deplasarea cu Beșiktaș.
Astfel, situația românului se agravează pe zi ce trece, iar acesta așteaptă cu sufletul la gură luna ianuarie, când șefii clubului i-au promis că îi vor aduce întăriri. Campionatul Turciei nu se întrerupe în perioada Crăciunului (Turcia este o țară musulmană). Yeni Malatyaspor va juca peste numai 3 zile un meci infernal, în deplasare cu Fenerbahce.
Turkish Süper Lig
Șumudică, foc și pară pe arbitraj, după un nou eșec în Turcia! Apelul făcut către federație
07/01/2022 LA 21:07
Turkish Süper Lig
Malatyaspor, echipa lui Marius Șumudică, a pierdut la limită partida cu liderul din Turcia
07/01/2022 LA 19:34