Marius Șumudică trece printr-o perioadă complicată în Turcia. După ce și-a început cu două victorii mandatul banca celor dela Yeni Malatyaspor, românul a suferit eșec după eșec, iar în ultimele 7 etape echipa sa adunase numai două puncte.
Perioada neagră părea că va fi încheiată astăzi, când Malatyaspor a întâlnit-o acasă pe Kayserispor, fosta formație a antrenorului român. Gazdele au condus cu 2-0 la pauză grație golurilor marcate de Mounir Chouiar (min.25) și Adem Buyuk (min.36).
Șumudică a fost în prim plan în special după a doua reușită a elevilor săi, când s-a așezat în genunchi și a dat cu căciula de pământ.
Turkish Süper Lig
Marius Șumudică, OUT de la Yeni Malatyaspor! Decizia turcilor după eșecul cu Goztepe
14/01/2022 LA 20:47

Șumudică, urmărit de ghinion în Turcia

Avanatajul de două goluri al celor de la Malatyaspor nu a fost suficient pentru o victorie. Mario Gavranovic a redus din diferență în minutul 57, iar Mustafa Pektemek a egalat în minutul 90+1.
Astfel, echipa lui Șumudică a pierdut două puncte uriașe în lupta pentru evitarea retrogradării. După 18 etape, Malatyaspor este pe locul 18 (din 20 de echipe), dar ar putea cădea o poziție dacă Goztepe va scoate măcar un punct în deplasarea cu Beșiktaș.
Astfel, situația românului se agravează pe zi ce trece, iar acesta așteaptă cu sufletul la gură luna ianuarie, când șefii clubului i-au promis că îi vor aduce întăriri. Campionatul Turciei nu se întrerupe în perioada Crăciunului (Turcia este o țară musulmană). Yeni Malatyaspor va juca peste numai 3 zile un meci infernal, în deplasare cu Fenerbahce.
Turkish Süper Lig
Șumudică, foc și pară pe arbitraj, după un nou eșec în Turcia! Apelul făcut către federație
07/01/2022 LA 21:07
Turkish Süper Lig
Malatyaspor, echipa lui Marius Șumudică, a pierdut la limită partida cu liderul din Turcia
07/01/2022 LA 19:34