Marius Șumudică și-a început perfect mandatul la Yeni Malatyaspor, cu 2 victorii, dar apoi au urmat 2 eșecuri care au readus echipa în zona retrogradării. Rămânerea în prima ligă din Turcia este obiectivul antrenorului român în acest sezon, dar pentru asta e clar că echipa va trebui întărită.
Printre jucătorii pe care Șumi îi vrea neapărat în iarnă se numără și Deian Sorescu, susține prosport.ro. Conform sursei citate, antrenorul de 50 de ani i-ar fi transmis impresarului Cătălin Liță, cu care lucrează de multă vreme, să se intereseze de situația lui Sorescu și să vadă în ce condiții financiare Dinamo ar accepta să-l vândă.
Citește și:
Turkish Süper Lig
Moruțan, aproape de despărțirea de Galatasaray! Unde ar putea ajunge fostul fotbalist de la FCSB
30/06/2022 LA 12:48

Șumudică îl vrea pe Sorescu la Malatyaspor

La toate echipele pe care le-a antrenat, Șumudică a încercat să transfere jucători pe care îi cunoaște. Chiar dacă nu a lucrat direct cu Sorescu, tehnicianul cu siguranță a urmărit multe meciuri ale acestuia și îl consideră un om ideal pentru sistemul pe care îl preferă cu precădere: 3-5-2. Sorescu poate acoperi întreaga bandă dreaptă, dând un randament bun și ca fundaș, dar și ca mijlocaș sau chiar extremă.
Sorescu a început fotbalul la Timișoara, iar din 2018 joacă la Dinamo, fiind momentan unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai "câinilor". Folosit în special în zona ofensivă în debutul sezonului, Sorescu a avut prestații excelente, marcând 5 goluri în primele 3 etape.
Ulterior, randamentul său a scăzut (a mai marcat o singură dată în următoarele 11 meciuri din Liga 1), iar venirea lui Mircea Rednic nu a fost de bun augur pentru el. Fotbalistul de 24 de ani a avut un comportament neadecvat față de tehnician și a fost exclus din lot la un moment dat, iar apoi reprimit.
Unul dintre motivele pentru care Rednic i-a mai dat o șansă ar fi că Dinamo și-ar dori să-l vândă în iarnă, iar unele evoluții bune în acest final de an i-ar crește prețul. Conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, cota de piață a lui Sorescu este de 1,8 milioane de €, bani pe care dacă Dinamo îi va obține ar reprezenta un adevărat colac de salvare pentru club.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Turkish Süper Lig
Galatasaray a numit antrenor o legendă a clubului! Ce se va întâmpla cu Cicâldău și Moruțan
23/06/2022 LA 15:40
Turkish Süper Lig
"Al doilea Guardiola", printre antrenorii doriți la Galatasaray! Când vor începe negocierile
08/06/2022 LA 14:24