Marius Șumudică a semnat recent cu Yeni Malatyaspor, reușind în weekend să conducă echipa spre prima victorie după 5 înfrângeri consecutive în Super Lig.
Noua echipă a lui Șumudică s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea pe terenul celor de la Adana Demirspor, iar după meci antrenorul a făcut show la conferința de presă, declarând că simte că este apreciat și popular printre suporterii turci.
Acum, tehnicianul român în vârstă de 50 de ani a vorbit în presa din Turcia despre obiectivele sale pe banca celor de la Yeni Malatyaspor. Șumudică a spus că vrea să formeze o echipă cu care să se poată distanța de locurile din partea de jos a clasamentului.
Fotbal
Marius Șumudică, pe lista unui club important din Turcia! Prima reacție a antrenorului
26/10/2022 LA 16:30
"În primul rând, vreau să creăm o echipă foarte puternică, avem nevoie de timp pentru asta. Nu e ușor pentru mine, desigur, chiar dacă am obținut 3 puncte în acest prim joc. Nu am făcut încă nimic. Trebuie să mergem mai departe, să o luăm meci cu meci. Acum suntem concentrați pe disputa cu Altay, lucrăm la asta", a declarat Marius Șumudică, potrivit publicației elazighakimiyethaber.com.

"Dacă nu ai fani, ești zero!"

În plus, Marius Șumudică le-a transmis un mesaj suporterilor lui Yeni Malatyaspor, cerându-le acestora să fie alături de echipă pentru ca jucătorii să fie motivați să lupte în fiecare partidă.
"Oriunde am lucrat, fanii erau cu mine. Relația mea cu suporterii a fost întotdeauna bună. Sunt ca și un fan, trăiesc meciul, nu stau niciodată pe bancă. Încerc să ofer toată energia mea echipei. Avem nevoie de fani. Această echipă, fără suporteri, nu reprezintă nimic. Acesta este cazul tuturor echipelor. Dacă nu ai fani, nu ai identitate, ești zero. De aceea, trebuie să jucăm bine, pentru a avea suporterii aproape", a spus Șumudică.
În acest moment, echipa românului este pe locul 16 în clasamentul din Super Lig, cu 9 puncte. Pentru Yeni Malatyaspor urmează vineri, de la ora 20:00, meciul cu Altay, din a 10-a etapă a campionatului Turciei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Fotbal
Marius Șumudică laudă prestațiile lui Alibec. "Este printre cei mai buni atacanți cu care am lucrat"
24/10/2022 LA 10:02
Romanian Liga I
Șumudică intervine în conflictul de la CFR Cluj. Sfat pentru Dan Petrescu: "Cum să lucrez cu el?!"
20/09/2022 LA 18:44