Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Atsu, găsit viu sub dărâmăturile din Turcia! Jucătorul se recuperează în spital

Nicu Savin

Actualizat 06/02/2023 la 23:52 GMT+2

Christian Atsu, fost jucător în Premier League la Chelsea, Newcastle sau Everton, a fost găsit, după cutremurul devastator din Turcia. Ghanezul care joacă la Hatayspor ar fi fost prins sub dărâmăturile din orașul în care locuia, dar a supraviețuit și este îngrijit la un spital, anunță presa engleză.

Ghana's Christian Atsu controls the ball during the International Friendly football match between Senegal and Ghana on March 28, 2015 at the Oceane stadium, in Le Havre, northwestern France

Credit imagine: AFP

UPDATE: Christian Atsu a fost găsit în viață printre dărâmăturile produse în urma cutremurului din Turcia. Publicația portugheză A Bola a relatat că jucătorul a fost rănit la piciorul drept și că are dificultăți de respirație.
Acesta a fost transportat la spital, acolo unde primește îngrijiri medicale, fanii fiind informați că situația sa nu este gravă. Clubul său nu a confirmat încă vestea, însă mai multe surse importante au scris despre salvarea sa.

Știrea inițială
Turcia a fost zguduită de un cutremur de 7,8 grade în această dimineață, iar în acest moment se vorbește despre 1600 de morți și alte mii de răniți, dar numărul este în continuă creștere. Din păcate, sportivii nu au fost feriți de dezastru, iar presa engleză anunță că Christian Atsu este de negăsit.
Ghanezul evolueză din toamna anului trecut la Hatayspor, club cu sediul în orașul Antakya, din provincia Hatay, care a fost serios afectat de cutremur. Conform Daily Mail, doi dintre componenții echipei, precum și membri ai staff-ului tehnic au fost scoși din dărâmături, dar despre Atsu nu există nicio veste.

Christian Atsu, prins sub dărâmături, după cutremurul din Turcia

Christian Atsu a ajuns în Europa în 2011, la FC Porto, iar peste doar doi ani Chelsea l-a transferat pentru 3 milioane de €. Ghanezul nu a apucat să joace niciun meci pentru echipa mare a londonezilor, dar a făcut carieră în Premier League la Newcastle sau Everton, pentru care a adunat 80 de meciuri în Premier League, marcând în total 3 goluri.
În 2017, Atsu a fost cumpărat definitiv de Necastle pentru 7,5 milioane de €, iar în 2021 a plecat liber de contract la Al Raed, în Arabia Saudită. Anul trecut a semnat cu Hatayspor, pentru care a jucat doar 4 meicuri și a marcat un singur gol. Reușita sa a venit chiar ieri, în victoria echipei sale în duelul cu Kasimpasa, scor 1-0.
Christian Atsu are 60 de selecții și 10 goluri pentru prima reprezentativă a Ghanei.
Citește și:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo