Real Madrid a ratat calificarea în finala UEFA Champions League, iar Zinedine Zidane a ezitat să vorbească despre viitorul său la formația de pe Santiago Bernabeu, la finalul meciului cu Chelsea, scor 2-0.
"Sunt sigur că Real Madrid se va lupta pentru trofeul Champions League și în sezonul viitor, dar nu vreau să mă gândesc la asta acum. Mă concentrez doar pe campionat. Restul vom vedea mai târziu.", a fost răspunsul lui Zidane, când a fost întrebat dacă o va pregăti pe Real și în următoarea campanie din UCL.
Contractul lui Zidane expiră în vara anului 2022 și are stipulată o clauză de reziliere pe care o poate activa când dorește. În ultima vreme, jurnaliștii din Spania au tot discutat despre posibilitatea ca fostul campion mondial să plece de pe Bernabeu încă din această vară.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 5 ORE

Tuttosport: Zidane, pricipalul favorit să-l înlocuiască pe Pirlo la Juventus

Astăzi, în presa italiană a fost lansat un anunț răsunător. Tuttosport, publicația "de casă" a lui Juventus, l-a transformat pe Zidane în favoritul numărul 1 pentru postul de antrenor în sezonul următor, în locul lui Andrea Pirlo. Jurnaliștii din Peninsulă i-au dedicat prima pagină tehnicianului francez, care a jucat la "Bătrâna Doamnă" în perioada 1996-2001.
"Zizou - Juve: Atracție fatală", a titrat Tuttosport, pe prima pagină a ediției de astăzi.
https://i.eurosport.com/2021/05/07/3127831.jpg
Juventus a avut un sezon modest sub comanda lui Pirlo. "Bianconerii" au ratat titlul de campioană în Serie A pentru prima dată în ultimii 10 ani, în timp ce în Champions League au fost eliminați prematur, în optimi. Sursa citată anunță că Pirlo va părăsi formația torineză indiferent de locul ocupat în clasament, la finalul stagiunii.
Andrea Agnelli, președintele lui Juve, visează de multă vreme să-l aducă pe Zidane la cârma echipei. Oficialul italienilor s-a aflat pe urmele sale și în 2019, dar francezul a ales în cele din urmă să revină la Real.
Singura problemă de care s-ar putea lovi Juventus este legată de pretențiile financiare ale lui Zidane. La Real, tehnicianul are un salariu de 12 milioane de euro/an, cu mult peste ce i-ar putea oferi "Bătrâna Doamnă". Agnelli rămâne însă optimist și speră ca atașamentul față de Juventus și entuziasmul pentru o nouă provocare să-l stimuleze pe Zidane și să accepte viitoarea ofertă. La Torino, Zidane ar urma să câștige puțin peste 6 milioane de euro/an - jumătate din salariul actual.

Allegri și Gattuso, variante de rezervă pentru Zidane

Board-ul lui Juve consideră că o eventuală instalare a lui Zizou ar revitaliza echipa în lupta pentru supremația din Serie A și trofeul UEFA Champions League, pe care "bianconerii" l-au câștigat de două ori în istorie: în 1985 și 1996. Antrenorul francez știe cum să vorbescă și să lucreze alături de fotbaliștii experimentați, categorie în care se află fostul său elev, Cristiano Ronaldo. Starul portughez a traversat o perioadă dificilă la Juve, iar numirea lui Zidane l-ar putea ajuta să-și regăsescă forma extraordinară din trecut.
În cazul în care Agnelli nu va reuși să-l aducă pe Zidane, există posibilitatea revenirii lui Max Allegri, cel care a mai condus-o pe Juve în perioada 2014-2019. Recent, La Repubblica a scris că tehnicianul italian s-ar fi întâlnit deja cu președintele "bianconerilor" și ar fi primit o ofertă pe 3 sezoane, începând din vară. Până acum n-a fost făcut vreun anunț oficial și nu este exclus ca Agnelli să aștepte răspunsul lui Zidane, de la finalul sezonului, pentru a decide următorul pas.
În fine, ultimul antrenor aflat pe lista lui Juventus este Gennaro Gattuso, care se va despărți de Napoli la vară. Jurnaliștii italieni notează că agentul său, Jorge Mendes, deține relații excelente cu conducerea "Bătrânei Doamne".
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 6 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 6 ORE