România U19 nu a reușit să producă surpriza nici în al doilea meci de la Campionatul European U19, dar înfrângerea nu a fost atât de dură. "Tricolorii mici" au pierdut doar cu 2-1 în fața Franței, la fel ca în partida cu Italia U19 din prima etapă, acum având și un gol anulat.
Reușita valabilă a României a fost semnată de Andrei Coubiș, fotbalist legitimat la echipa de tineret a celor de la AC Milan, care a trimis un șut superb, la colțul lung, de la marginea careului.
Astăzi, fundașul a vorbit pentru FRF TV despre primele partide ale echipei U19 de la Euro 2022 și despre următorul duel, cu Slovacia, care le-ar putea aduce calificarea la Campionatul Mondial U20 de anul viitor.
U-19 Euro
România U19 - Slovacia U19 0-1 | "Tricolorii mici" ratează calificarea la barajul pentru Mondial
24/06/2022 LA 10:43
"M-am bucurat foarte mult, a fost o emoție extraordinară mai ales că am dat gol cu Franța, una dintre cele mai bune echipe din Europa.
Franța a fost un adversar mai dificil, au făcut un joc bun, au o forță fizică extraordinară. Și noi am făcut un meci ok, am egalat, dar ne-au anulat golul pe motiv de offside, deși nu cred că a fost. Dar ce să facem, și arbitrii mai greșesc... Puteam să fim și noi mai răi în ultimele 5 minute de joc.
Mă simt foarte bine (n.r. înainte de meciul cu Slovacia). Vreau să câștigăm neapărat. Un egal nu mi se pare ok, vreau să câștigăm. Bine că nu o să jucăm cu Anglia sau Serbia, care sunt, după mine, cele mai bune, dar oricum o să fie greu în play-off.
Calificarea ar fi ceva extraordinar, am fi văzuți de toată lumea și cred că ar fi foarte frumos", a declarat Andrei Coubiș pentru FRF TV.
Citește și:

România U19, aproape de barajul pentru Mondialul U20

În ultima etapă a grupelor de la Euro U19, echipa lui Adrian Văsîi are 0 puncte, nemaiavând vreo șansă la calificarea în semifinale.
Totuși, România U19 are și varianta egalului în duelul pentru locul 3 cu Slovacia. Ocuparea poziției a treia în clasamentul grupei este extrem de importantă.
Aceasta va duce la barajul pentru locul 5, iar câștigătoarea acelui meci va obține biletele pentru Campionatul Mondial U20 de anul viitor.
Ultimul meci din grupe, dintre România U19 și Slovacia U19, este programat pe 24 iunie, de la ora 18:30.
U-19 Euro
România U19 - Franța U19 1-2 | "Tricolorii" nu mai au șanse la semifinale, dar speră la locul 3
21/06/2022 LA 11:07
U-19 Euro
Luca Andronache, marcatorul primului gol al României la Euro U19, a prefațat duelul cu Franța U19
20/06/2022 LA 11:34