Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România U19 - Franța U19 1-2 | "Tricolorii" nu mai au șanse la semifinale, dar speră la locul 3

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/06/2022 la 22:53 GMT+3

România U19 a pierdut cu 2-1 în fața Franței U19, în etapa a 2-a a fazei grupelor de la Campionatul European, care se desfășoară în Slovacia.

România U19

Credit imagine: facebook

România U19 nu a reușit să producă surpriza nici în al doilea meci de la Europeanul U19. Micii tricolori au pierdut cu 2-1 în fața Franței, la fel ca în partida cu Italia U19 din prima etapă.
Alan Virginius (Sochaux) a deschis scorul în minutul 12 cu o execuție simplă din apropierea porții, după o combinație care a făcut șah mat defensiva României. Martin Adeline (Reims) a dublat avantajul francezilor în minutul 20, reluând pe jos de la aproximativ 11 metri, după o nouă fază de manual construită de echipa lui Landry Chauvin.
Ulterior, România a echilibrat puțin disputa, dar tot francezii au avut ocaziile mai mari. Totuși, insistențele ofenisve ale românilor au fost răsplătite în minutul 82, când Andrei Coubiș a redus din diferență cu un șut superb, la colțul lung, de la marginea careului.
Pe final, tricolorii au împins jocul spre poarta adversă, dar nu au mai găsit drumul spre gol. Dănuleasa a ratat o ocazie uriașă în primul minut al prelungirilor, dar șutul său, din poziție ideală, a fost respins în corner de portarul advers.
S-a terminat 2-1 pentru Franța și formația lui Adrian Văsîi are zero puncte după primele două jocuri, astfel că nu mai are nicio șansă la calificarea în semifinale. Totuși, România are și varianta egalului în duelul pentru locul 3 cu Slovacia. Ocuparea poziției a 3-a este extrem de importantă, deoarece duce la barajul pentru locul 5, câștigătoarea acelui meci urmând a obține biletele pentru Mondialul U20 de anul viitor.
Clasamentul grupei
  • 1.Franța - 6 puncte (7-1)
  • 2. Italia - 6 puncte (3-1)
  • 3.România - 0 puncte (2-4)
  • 4.Slovacia - 0 puncte (0-6)
România U19 - Franța U19 LIVE SCORE
  • min.82: Gooool România! Andrei Coubiș reduce din diferență cu un șut superb din colțul careului, după o fază creată de Rareș Ilie.
  • min.20: Gol Franța! Martin Adeline (Reims) dublează avantajul francezilor, reluând pe jos de la aproximativ 11 metru, după o nouă fază de manual construită de echipa lui Landry Chauvin.
  • Min.12: Gol Franța! Alan Virginius (Sochaux) a deschis scorul cu un șut din apropierea porții, după o combinație care a făcut șah mat defensiva României.
UPDTE | A început partida de la Dunajska Streda. România este obligată să câștige contra Franței pentru a spera la calificarea în semifinale. Ceva mai devreme, Italia a învins Slovacia cu 1-0, singurul gol al întâlnirii fiind marcat de Giuseppe Ambrosino (Napoli) în minutul 33.
Astfel, italienii au 6 puncte și sunt ca și calificați în careul de ași. Teoretic, România ar putea ajunge acolo și dacă va remiza cu Franța, dar în ultima etapă adversara de azi ar trebui să piardă contra Italiei, iar tricolorii să câștige la scor împotriva Slovaciei.
UPDTE | România U19 - Franța U19, echipele de start
România U19: R. Popa - Coubiș, Gergely, Dănuleasa, Pantea - Pandele, Sîrbu - D. Andrei, N. Popescu, R. Ilie - L. Andronache
Rezerve: Borbei - Pîrbulescu, Radaslavescu, Chirițoiu, Bodișteanu, Radu, Tănasă, Sali, Ciuciulete
Franța U19: Lo-Tutala - Zoukrou, Doukoure, Toure, Semedo Varela - Ba, Adeline, Da Silva - Virginius, Bonny, Tchaouna
Rezerve: Lienard - Hadjam, Bondo, Ben Seghir, Cisse, Arconte, Diouf, Pereira, Camara
După debutul în compania Italiei, România U19 va juca în această seară, de la ora 21:00, a doua partidă a grupelor Campionatului European din Slovacia, urmând a întâlni echipa U19 a Franței.
"Tricolorii mici" au debutat cu o înfrângere la Campionatul European U19, pierzând cu scorul de 1-2 meciul cu Italia. Fotbaliștii lui Adrian Văsîi au jucat cu multă dăruire, dar adversarul a fost mult prea puternic. Tocmai de aceea nu se poate spune că băieții lui Adrian Văsîi au dezamăgit, pentru că e limpede că Italia este la un cu totul alt nivel.
Pentru români urmează un nou duel dificil. În meciul de debut la Euro U19, francezii au învins țara gazdă, Slovacia, cu 5-0, demonstrând că sunt într-o formă de zile mari.
În plus, selecționata din Hexagon este de 4 ori mai valoroasă decât lotul României, francezii fiind evaluați la 20,1 milioane de euro, în timp ce naționala noastră este cotată la doar 4,6 milioane de euro.
De altfel, doar Isaak Toure, jucătorul celor de la Le Havre, are o valore de piață mai mare decât întreg lotul României, fiind cotat la 5 milioane de euro.
De cealaltă parte, cel mai valoros fotbalist din echipa lui Adrian Văsîi este Rareș Ilie, jucătorul celor de la Rapid, care are o cotă de 1,3 milioane de euro.
Meciul dintre România U19 și Franța U19 este programat de la ora 21:00 și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Citește și:

Lotul României U19

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)* (rezervă)
Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Csikszereda)
Mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB)
Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța).

Programul României la Euro U19

  • 21 iunie: România U19 - Franța U19 (ora 21:00)
  • 24 iunie: România U19 - Slovacia U19 (ora 18:30)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo