România U19 a debutat cu o înfrângere la Campionatul European U19, scor 1-2 cu Italia. "Tricolorii mici" au jucat cu multă dăruire, dar adversarul a fost mult prea puternic.
Italia a deschis scorul în startul reprizei secunde, prin Baldanzi, dar românii nu au acuzat șocul și au revenit în joc prin golul lui Andronache. Din păcate, Squadra Azzurra şi-a asigurat toate cele trei puncte, odată cu golul lui Volpato, din minutul 67.
Băieţii lui Adrian Văsîi nu au dezamăgit, însă, în contextul în care Italia e limpede că e la cu totul alt nivel. Adversarii şi-au creat numeroase ocazii, dar am rămas "în viaţă" pe tabelă timp de mai bine de o repriză graţie portarului Popa, cel mai bun "tricolor".
Romanian Liga I
Rapid, aproape de a-l transfera pe "noul Rareș Ilie"! Dezvăluirea celui care l-a descoperit pe Rareș
12/08/2022 LA 15:15
Acum, înainte de duelul cu Franța, care a învins-o cu 5-0 pe Slovacia în primul meci de la Euro U19, Luca Andronache a vorbit despre cele două partide.
Fotbalistul legitimat la Farul Constanța, marcatorul primului gol al României U19 la acest turneu final, a dezvăluit ce a simțit atunci când a restabilit egalitatea cu Italia și a prefațat duelul cu francezii.
"M-am simțit foarte fericit că am reușit să marchez pentru echipa națională la acest turneu final, dar din păcate nu a fost de ajuns pentru a obține nici măcar un punct.
Italienii au fost niște adversari puternici, care au jucat cu o foarte mare dezinvoltură și, din păcate, noi nu am reușit să marcăm nici măcar cât au marcat ei. Și francezii sunt niște adversari foarte puternici, însă acest lucru nu trebuie să ne sperie. Trebuie să ne îmbărbătăm și să dăm tot ce avem mai bun și cu ei.
Am venit aici să luptăm cu fiecare echipă în parte, să obținem cele mai bune rezultate posibile pentru a ne califica la Campionatul Mondial U20 din 2023", a declarat Luca Andronache pentru FRF TV.
Citește și:

România U19 - Franța U19, duel de foc la Euro U19

Al doilea meci al "tricolorilor mici" de la Euro U19 2022 este programat marți seară, în compania reprezentativei Franței. Meciul se anunță a fi unul foarte dificil pentru jucătorii lui Adrian Văsîi.
Francezii au un lot de 4 ori mai valoros decât cel al României, fiind evaluați la 20,1 milioane de euro, în timp ce naționala noastră este cotată la doar 4,6 milioane de euro.
De altfel, doar Isaak Toure, jucătorul celor de la Le Havre, are o valore de piață mai mare decât întreg lotul României, fiind cotat la 5 milioane de euro.
De cealaltă parte, cel mai valoros fotbalist din echipa lui Adrian Văsîi este Rareș Ilie, jucătorul celor de la Rapid, care are o cotă de 1,3 milioane de euro.
Meciul dintre România U19 și Franța U19 are loc marți seară, de la ora 21:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Ligue 1
Rareș Ilie ar putea debuta duminică în Ligue 1! Românul, în lotul lui Nice pentru meciul cu Toulouse
06/08/2022 LA 18:29
Ligue 1
Cu Rareș Ilie la psiholog: Secretele puștiului de 19 ani, un fotbalist cum nu mai există în România
01/08/2022 LA 14:49