Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia U19 - România U19 2-1, în meciul de debut la Euro. Tricolorii mici au visat frumos timp de o repriză

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/06/2022 la 23:30 GMT+3

România U19 a debutat cu o înfrângere la Euro U19, 1-2 cu Italia. Tricolorii mici au jucat cu multă dăruire, dar adversarul a fost mult prea puternic.

România U19

Credit imagine: Eurosport

La primul turneu final în care ne-am calificat pe teren, la această categorie de vârstă, tricolorii au visat frumos o repriză. Apoi, la două minute de la reluare, au primit gol de la Baldanzi, dar nu au acuzat şocul şi au revenit în joc prin Andronache. Din păcate, squadra azzurra şi-a asigurat toate cele trei puncte, odată cu golul lui Cristian Volpato, din minutul 67.
Băieţii lui Adrian Văsîi nu au dezamăgit, însă, în contextul în care Italia e limpede că e la cu totul alt nivel. Adversarii şi-au creat numeroase ocazii, dar am rămas "în viaţă" pe tabelă timp de mai bine de o repriză graţie portarului Popa, cel mai bun tricolor.
În cealaltă partidă a grupei, Franţa, viitoarea adversară a tricolorilor, a surclasat Slovacia, scor 5-0. Ca atare, naţionala U19 a ţării noastre ocupă locul 3 în grupă. Poziţia aceasta e extrem de importantă în contextul în care primele două locuri par inaccesibile. Asta pentru că locul 3 din grupa A va evolua într-un baraj cu locul 3 din grupa B pentru calificarea directă la Mondialul de anul viitor (primele două formaţii, dincolo de calificarea în semifinalele Euro, obţin şi biletele pentru CM).

Italia U19 - România U19 2-1, LIVE-BLOG

Min 90+3 Final de meci. Squadra Azzura se impune în faţa României, 2-1, la capătul unei partide în care a dominat total.
Min 90 Vor fi 3 minute de prelungire, dar România nu reuşeşte să se apropie de poarta adversă.
Min 86 Pîrvulescu acuză o accidentare, după un contact cu Casadei.
Min 82 Italia nu mai riscă nimic, fiind mulţumită cu rezultatul. Tricolorii au o posesie mai bună, dar sunt incapabili să se apropie periculos de poarta lui Desplanches.
Min 77 Ultimele două schimări în echipa României. Răzvan Tănasă şi Enes Sali le iau locul lui Andronache şi Sîrbu. Sali, convoncat inclusiv la naţionala mare în mandatul lui Rădoi, e singurul jucător sub 17 ani de la acest turneu final. El a devenit în sezonul recent încheit, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.
1327 de spectatori sunt în tribune la meci, lucru anunţat de crainicul stadionului.
Min 72 Coubis, unul dintre jucătorii intraţi în repriza a doua, are o incursiune foarte bună în banda dreaptă. Din păcate, centrarea sa, depăşeşte cei doi jucători români aflaţi în careul italian.
Min 68 Nicolas Popescu şi Andrei Coubis sunt aruncaţi în luptă de stafful tehnic al naţionalei. Cei doi trebuie să aducă un nou suflu pentru tricolori, dacă vrem să avem o şansă să egalăm din nou.
Min 67 GOOOL pentru Italia. Nasti trimite în bară, dar Italia recuperează mingea și Cristian Volpato trimite mingea în plasă.
Min 62 Încă o dată, Popa ne salvează, dar de data aceasta intervenția nu a fost una foarte complicată.
Min 61 Avem șansa să intrăm în avantaj pe tabelă. Chirițoiu pune latul, după o acțiune excelentă în banda stângă, dar mingea trimisă de el trece peste transversală.
Min 60 Popa are o intervenție fabuloasă, la șutul lui Fabbian, din interiorul careului.
Min 58 Italia a revenit în atac, încercând să arate că nu acuză șocul golului primit. Din fericire, tricolorii mici se apără exact și închid bine culoarele.
Min 53 GOOOOOOL România!!! GOOOOOOOL Andronache!!! Acțiune superbă a echipei noastre, finalizată de atacantul de bandă. Doru Andrei, de la Poli Timișoara, trimite un șut fantastic, mingea ricoșează din bară la Andronache, care își păstrează sângele rece.
Min 47 GOOOL Italia! Eroare în centrul defensivei noastre, iar Tommaso Baldanzi prinde un șut de zile mari. Popa nu mai poate interveni, iar oponenții intră în avantaj pe tabelă.
Min 46 Începe repriza a doua. Prima modificare în formula tricoloră: Doru Antrei intră în locul lui Bodișteanu. Acesta din urmă a început foarte bine partida, dar a devenit foarte șters în a doua parte a primei reprize.
Pauză în duelul ItaliaU19 - România U19. 0-0, după 45 de minute dominate clar de squadra azzurra.
Min 45 Prima fază fixă a României în preajma careului italian. Bodișteanu e faultat de Giovane și tot el execută lovitura liberă. Mingea e respinsă, apoi Chirițoiu e faultat în careu. Reluările arată că atacantul nostru a fost ținut de tricou, dar belgianul Nathan Verboomen nu acordă nimic.
Min 41 Popa, căpitanul naționalei U19, are o nouă intervenție excelentă și trimite în corner (a 6-a lovitură de la colț pentru adversari). Fără îndoială, portarul lui Adrian Văsîi a fost cel mai bun om de pe teren în prima repriză.
Min 37 Giovane execută periculos o lovitură liberă, mingea ajunge pe linia de 6 metri, de unde e respinsă în corner de un apărător al nostru.
Min 36 Italia cere penalty, dar probabil că atacantul lor merita galben pentru simulare. Centralul nu intervine în vreun fel.
Min 34 Avem șansa să plecăm periculos pe contra-atac, după o fază în care centralul a lăsat avantaj excelent pentru România U19. Din păcate, un fundaș al italienilor se poziționează excelent și interceptează.
Min 28 După sarabanda de ocazii ale italienilor la poarta tricolorilor, partida s-a calmat. Squadra azzurra contină să aibă posesie, dar nu s-a mai apropiat periculos de poarta bravului Popa.
Min 20 România e în corzi. Goalkeeperul ne salvează încă o dată, din poziție de 1 vs 1 cu Nasti.
Min 19 Popa salvează de pe linia porții un gol ca și făcut. Fabbian a tras prea slab, din poziție ideală.
Min 16 O minge ciudată, trimisă de Ambrosino Di Bruttopilo, e respinsă în corner de portarul tricolorilor.
Min 15 Italia domină și Nasti trage peste poartă, dintr-o poziție destul de bună.
Min 7 Trecem pe lângă gol, după ce Eduard Rădăslăvescu recuperează un balon și trimite excelent, de la aproximativ 17 metri. Mingea trece la 5-10 centimetri de poarta "squadrei azzurra".
Min 5 Presiune mare la poarta noastră. Giuseppe Ambrosino, jucătorul lui Napoli, e aproape de gol, dar goalkeeperul tricolorilor intervine salvator.
Min 3 Primă ocazie pentru Italia. O centrare din dreapta, trece prin fața porții noastre, fără ca Nasti să o poată trimită în poarta lui Robert Popa.
În tribune nu sunt foarte mulți spectatori, dar printre cei prezenți se numără Gică Hagi și Gică Popescu, liderii Generației de Aur. Cei doi au venit în Slovacia din motive diferite: dacă "Baciul" e direct interesat, în lotul tricolorilor fiind și fiul său, Nicolas, "Regele" are nu mai puțin de 8 jucători printre cei chemați de selecționer.
A început partida dintre Italia U19 și România U19
UPDATE Știm echipa României pentru meciul cu Italia, disputa de debut a ”tricolorilor” la Euro U19. Antrenorul Adrian Văsâi a ales o formulă de joc în sistemul 4-2-3-1.
Robert Popa – Alexandru Pantea, Gabriel Dănuleasa, Botond Gergely, Sergiu Pîrvulescu – Dan Sîrbu, Andrei Pandele – Luca Andronache, Eduard Rădăslăvescu, Ștefan Bodișteanu – Andreas Chirițoiu
Rezervele echipei României: Alexandru Borbei, Andrei Coubis, Denis Radu, Răzvan Tănasă, Enes Sali, Aurelian Ciuciulete, Nicolas Popescu, Doru Andrei.

Mesajul lui Nicolae Stanciu pentru tricolorii mici, aflați la debutul la CE U19:

”Băieți, vreau să vă felicit pentru performanța reușită, aceea de a vă califica la un turneu final, să vă urez multă baftă, să vă bucurați de acest turneu, să jucați ca o echipă adevărată și să vă zic că pentru un tânăr jucător este ceva unic să participe la un astfel de turneu. Și eu am avut șansa să joc, chiar vă pot spune că sentimentele sunt de nedescris. Să reprezentați țara cât mai bine, iar după acest turneu fieacare dintre voi va avea șansa să facă un pas în față în carieră”
UPDATE România va evolua în galben în partida contra Italiei, confruntare care înseamnă startul Euro U19 pentru tricolori.
România U19

Mesajul căpitanului Robert Popa înainte de confruntarea cu Italia, ora 21:00

UPDATE România va debuta împotriva Italiei la Euro 2022. Naționala sub 19 ani a României va juca la Dunajska Streda, micuțul orășel slovac de 25.000 de locuitori.
Căpitanul naționalei antrenate de Adrian Văsîi este Robert Popa, portarul de la FC U Craiova, care este încrezător în echipa sa.
”Din calitatea de căpitan trebuie să dau eu dovadă de responsabilitate, să-mi motivez coechipierii și împreună să facem performanță. Atmosfera în lot e bună, cum ai putea să te simți când am trecut de calificări, apoi de turul de elită și acum suntem în primele 7-8 echipe din Europa! E un vibe bun, te simți extraordinar pentru că reprezinți România în cea mai bună competiție”, a declarat tânărul fotbalist român pentru FRF.TV.
Goal-keeperul spune că el și coechipierii săi trebuie să fie conștienți că își reprezintă țara și face un apel la suporteri: ”Să ne susțină indiferent de rezultat și le promitem că o să dăm totul pe teren”.
Meciurile României contra Italiei și Franței vor avea loc în orașul Dunajska Streda, un oraș mic, situat în sudul Slovaciei, având o populație de 25.000 de locuitori. Totodată, în Dunajska Streda există o mare comunitate maghiară, o comunitate care cu siguranță a pus orașul pe harta fotbalului mondial. DAC, clubul de fotbal slovac din Dunajska, care activează în prima ligă, atrage mai mulți fani la meciurile de acasă decât orice alt club din Slovacia, existând o atmosferă în interiorul MOL Arena care ar putea rivaliza cu cele mai zgomotoase stadioane din lume. Cu toate că în orașul Dunajska 25% din locuitori sunt vorbitori de limba slovacă, e greu a-ți da seama că este vorba de Slovacia, luând în considerare și tricourile stilizate cu simboluri maghiare ale fanilor echipei DAC.

Orașul Dunajska Streda și stadionul construit din investițiile maghiare

Boglarka Bodok, un fan înfocat al DAC de peste 45 de ani, a oferit o declarație unei renumite publicații internaționale, aceasta afirmând: ‘’Echipa arată că maghiarii sunt aici, sau mai degrabă este un simbol al nostru de ceva vreme.” Noua MOL Arena reprezintă un alt exemplu al investițiilor maghiare externe, deoarece acest stadion a fost finanțat parțial de una dintre cele mai mari companii multinaționale din Ungaria, MOL Group. De asemenea, guvernul maghiar a contribuit semnificativ din punct de vedere financiar la construcția academiei de fotbal a clubului DAC, o academie de ultimă generație. Michal Mertinyak, directorul executiv al Uniunii Cluburilor din Liga Slovacă a declarat că nu are o problemă cu acest tip de sprijin extern, afirmând: “Investițiile externe nu reprezintă o problemă majoră, clubul FK DAC 1904 Dunajska Streda respectă regulile interne ale ligii slovace Fortuna.”
Academia DAC este invidiată de majoritatea echipelor de fotbal din Slovacia. Aceasta se întinde pe 20 de hectare, însumează 12 terenuri de fotbal și echipe de tineret cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani. Echipa celor de la DAC amestecă sportul cu politica și naționalismul, iar situația lor nu este unică. Avem exemple similare atât în Serbia, cât și în România (Sepsi, Csikszereda). Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în Slovacia, guvernul român a protestat recent cu privire la ajutorul financiar oferit de guvernul maghiar, afirmând faptul că sprijinul financiar pe criterii etnice în țara sa este discriminatoriu și contravine legislației Uniunii Europene. Pare că argumentul invocat de guvernul țării noastre nu este unul foarte solid, având în vedere că investițiile externe nu pot decât să ajute echipele din campionatul nostru, în special în această perioadă nefastă pentru fotbalul și sportul românesc, perioadă în care investițiile guvernului român sunt minime.
Lotul României și programul tricolorilor la Campionatul European U19
România
Antrenor: Adrian Văsîi
Portari: Robert Popa (FC U Craiova), Alexandru Borbei (Lecce), Denis Lungu (Kuchl)
Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Gabriel Dănuleasă (Farul), Dan Sîrbu (Farul), Andrei Coubiș (Milan U19), Denis Radu (SSU Poli), Botond Gergely (Csikszereda)
Mijlocași: Nicolas Popescu (Farul), Ștefan Bodișteanu (Farul), Eduard Radaslavescu (Farul), Răzvan Tănasă (Farul), Enes Sali (Farul), Andrei Pandele (FCSB), Rareș Ilie (FC Rapid), Doru Andrei (SSU Poli), Aurelian Ciuciulete (FC Unirea Constanța)
Atacanți: Andreas Chirițoiu (FC Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul)
Programul tricolurilor la Euro:
Astăzi ora 21.00– Italia U19 v România U19 (MOL Arena, Dunajska Streda)
21.06 – România U19 vs Franța U19 (MOL Arena, Dunajska Streda)
24.06 – România U19 vs Slovacia U19 (City Arena Trnava, Trnava)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo