În meciul de la Budapesta, Adrian Mutu a apelat la o linie defensivă formată din 3 jucători: Denis Haruț, Denis Ciobotariu și Alexandru Pașcanu.
Decizia selecționerului a generat câteva semne de întrebare, având în vedere că îl avea la dispoziție și pe Radu Drăgușin, fundașul promovat recent de Andrea Pirlo la prima echipă a lui Juventus și de care s-au interesat mai multe cluburi răsunătoare din Europa.

Radu Drăgușin, lăsat pe bancă de Mutu în meciul România U21 - Olanda U21

U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
Drăgușin a adunat 4 apariții pentru campioana Italiei în actualul sezon și se antrenează zi de zi alături de Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala și celelalte staruri ale "bianconerilor".
Fundașul de 19 ani era văzut drept un om de bază în formația "tricolorilor mici", însă Adrian Mutu a gândit o altă așezare pentru meciul de debut de la Campionatul European, în compania Olandei.
Dintre cei 3 fundași folosiți în duelul de la Budapesta, Denis Ciobotariu a evoluat cel mai puțin în stagiunea curentă, pentru echipa de club.
Jucătorul de 22 de ani a adunat numai 12 partide pentru CFR Cluj, în toate competițiile, și s-a obișnuit cu statutul de rezervă. În ultimele 11 meciuri ale campioanei României, Ciobotariu a jucat numai 22 de minute.
Semnele de întrebare s-au înmulțit după golul marcat de Olanda U21. Schuurs a deschis scorul împotriva României U21 în minutul 16, după ce fundașul lui Ajax a reluat cu capul în plasă, chiar de lângă Ciobotariu.
Mai mult ca sigur, decizia lui Mutu de a-l lăsa pe bancă pe Drăgușin a fost motivată de faptul că fundașul de 19 ani nu are meciuri în picioare la Juventus. Trebuie notat însă faptul că selecționerul îl avea la dispoziție și pe Andrei Chindriș, titular incontestabil la FC Botoșani.

Ce le-a spus Mutu italienilor despre Radu Drăgușin, în luna ianuarie

Chiar dacă nu l-a folosit în primul meci de la Euro, Mutu are încredere în Drăgușin. A demonstrat acest lucru și în luna ianuarie, într-un interviu oferit pentru publicația italiană tuttojuve.com.
Atunci, Mutu spunea despre fundașul lui Juve că "este serios, motivat, se antrenează bine" și este sigur că "va ajunge un fotbalist de top":
"Îi va fi foarte greu să joace la Juventus. Este un club grozav, unde presiunea este mare și performanța maximă este așteptată în fiecare an.
Îl cunosc foarte bine pe Radu Drăgușin, l-am convocat în toamnă la U21, chiar înainte de debutul său la Juve și sunt sigur că va deveni un jucător de top. Este serios, se antrenează bine, este foarte motivat să aibă succes", spunea Adrian Mutu, în ianuarie, pentru tuttojuve.com.
Înaintea de Euro, Drăgușin a adunat două selecții la naționala U21 a României, dar a jucat într-un singur meci: cu Malta U21, scor 4-1 pentru "tricolorii mici".
La finalul meciului de aseară, Mutu a declarat că nu îl învinovățește pe Ciobotariu pentru golul marcat de Scuurs:
"Nu a greșit Ciobotariu. Nu și-a pierdut omul din marcaj, se întâmplă astfel de lucruri în anumite momente în fotbal, se poate întâmpla ca adversarul să reușească să anticipeze o minge în lotul tău, este o chestiune de secunde. Nu-l consider vinovat la gol, câteodată trebuie să acceptăm că adversarul este mai bun", a spus Adrian Mutu, la finalul meciului cu Olanda U21.

România U21, remiză cu Olanda U21 în primul meci de la Euro

Naționala U21 a României a început promițător Campionatul European de tineret. "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Olanda U21, după golurile marcate de Perr Schuurs (min. 16) și Andrei Ciobanu (min. 20).
Naționala Olandei a deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs. Fundașul lui Ajax a reluat în plasă cu capul după un corner executat de Justin Kluivert, fără speranțe pentru portarul nostru, Andrei Vlad.
România a reușit să restabilească repede egalitatea. La numai patru minute după golul batavilor, Andrei Ciobanu a ieșit la rampă. Mijlocașul Viitorului Constanța a reușit un gol fabulos, din lovitură liberă. Ciobanu a expediat un șut superb, cu mult efect, peste zid, direct în vinclul porții apărate de Scherpen.
"Tricolorii mici" ai lui Mutu puteau chiar să obțină cele 3 puncte pe final, dar Scherpen a reușit două intervenții extraordinare la lovitura de cap trimisă de Pașcanu și la șutul din careu expediat de același Ciobanu.
România U21 a debutat la Euro cu un egal, iar acum se pregătește pentru duelul cu Ungaria U21 (27 martie, ora 19:00).
În celălalt meci al grupei A, Germania U21 a făcut spectacol împotriva gazdei Ungaria U21. Nemții s-au impus cu 3-0, după golurile marcate de Nmecha (min. 61) și Baku (min. 66 și 73). Germania U21 este lider în grupa României, înaintea duelul cu Olanda U21 (27 martie, 22:00).

CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI U21

După primele două jocuri, Germania este liderul grupei A.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19