Presa din Ungaria a analizat meciul dintre România U21 și Olanda U21, încheiat la egalitate, scor 1-1.
"Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, vor da piept cu naționala Ungariei în următoarea rundă a grupelor (sâmbătă, ora 19:00). Partida va putea fi urmărită în format livetext pe eurosport.ro.

Ce a scris presa din Ungaria despre meciul România U21 - Olanda U21 1-1

U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
Jurnaliștii maghiari au ajuns la concluzia că România U21 a reușit să obțină un punct din duelul cu Olanda U21, deși "a fost dominată în cea mai mare parte a meciului".
"Olanda a preluat conducerea pe tabelă în minutul 16, complet meritat. După mai multe cornere periculoase executate în careul României de Justin Kluivert, Perr Schuurs a găsit drumul către poarta României.
România a egalat în minutul 20. Andrei Ciobanu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, exact în vinclul porții. Goalkeeper-ul Olandei n-a avut vreo șansă la șutul extrem de puternic și precis al lui Ciobanu.
Presiunea Olandei a continuat și după golul egalizator al României, însă nu pentru mult timp. Jucătorii batavi n-au mai reușit să se poziționeze în teren la fel de bine ca în primele 15-20 de minute.
Meciul s-a echilibrat după pauză, iar cele două echipe n-au semnat vreo ocazie periculoasă timp de un sfert de oră. Apoi, în minutul 65, Andrei Vlad s-a opus șutului trimis de căpitanul Olandei, Teun Koopmeiners, în colțul din drepta. În minutul 90+3 s-a remarcat și portarul Olandei, Kjell Scherpen. Acesta a respins de sub bara transversală șutul expediat de Ciobanu și și-a salvat echipa de la o înfrângere dureroasă.
România a fost dominată în cea mai mare parte a meciului, dar tot a reușit să plece cu un punct în primul meci de la Euro U21", au notat jurnaliștii nemzetisport.hu.

România U21, remiză cu Olanda U21 în primul meci de la Euro

Naționala U21 a României a început promițător Campionatul European de tineret. "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Olanda U21, după golurile marcate de Perr Schuurs (min. 16) și Andrei Ciobanu (min. 20).
Naționala Olandei a deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs. Fundașul lui Ajax a reluat în plasă cu capul după un corner executat de Justin Kluivert, fără speranțe pentru portarul nostru, Andrei Vlad.
România a reușit să restabilească repede egalitatea. La numai patru minute după golul batavilor, Andrei Ciobanu a ieșit la rampă. Mijlocașul Viitorului Constanța a reușit un gol fabulos, din lovitură liberă. Ciobanu a expediat un șut superb, cu mult efect, peste zid, direct în vinclul porții apărate de Scherpen.
"Tricolorii mici" ai lui Mutu puteau chiar să obțină cele 3 puncte pe final, dar Scherpen a reușit două intervenții extraordinare la lovitura de cap trimisă de Pașcanu și la șutul din careu expediat de același Ciobanu.
România U21 a debutat la Euro cu un egal, iar acum se pregătește pentru duelul cu Ungaria U21 (27 martie, ora 19:00).
În celălalt meci al grupei A, Germania U21 a făcut spectacol împotriva gazdei Ungaria U21. Nemții s-au impus cu 3-0, după golurile marcate de Nmecha (min. 61) și Baku (min. 66 și 73). Germania U21 este lider în grupa României, înaintea duelul cu Olanda U21 (27 martie, 22:00).

CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI U21

După primele două jocuri, Germania este liderul grupei A.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19