Ungaria U21 a pierdut fără drept de apel duelul cu Germania U21, scor 0-3, la debutul la Campionatul European de tineret.
Nemții au controlat meciul de la un capăt la altul, reușind să trimită 18 șuturi spre poarta Ungariei, dintre care 8 cadrate. De cealaltă parte, naționala pregătită de Zoltan Gera a expediat numai 2 șuturi spre poarta lui Dahmen.
La pauză s-a intrat cu 0-0, dar lucrurile s-au complicat pentru maghiari în repriza secundă. Bote Baku, mijlocașul lui Wolfsburg, a reușit un meci excelent. Acesta și-a trecut în cont assist-ul de la primul gol al nemților, marcat de Nmecha în minutul 61, apoi a reușit o dublă, într-un interval de numai 7 minute.
U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
Astfel, Germania devine lider în grupa A, din care mai fac parte România și Olanda. După primele 2 meciuri din grupă, Ungaria se află pe ultimul loc, iar acum așteaptă partida cu "tricolorii mici" ai lui Adrian Mutu, care au remizat aseară împotriva Olandei, scor 1-1.

Selecționerul Ungariei U21, dezamăgit după eșecul categoric în fața Germaniei U21

La finalul meciului cu Germania, selecționerul Ungariei U21 a spus că jucătorii săi n-au reușit să anuleze diferența de valoare dintre cele două formații.
Totuși, Zoltan Gera le-a dat încredere elevilor săi după înfrângerea usturătore de la debutul la Euro:
"Am fost obosiți în repriza secundă, dar nu pot da vina pe jucători, pentru că au făcut tot ceea ce le-am cerut. Nu am reușit să anulăm diferența dintre cele două echipe, dar după meci le-am zis băieților să ridice capul. A fost un meci cum poate nu au mai avut până acum, împotriva unor jucători din Bundesliga sau din Champions League. Învățăm din asta.
Am reușit să le facem față în prima repriză, dar nu și în a doua. Trebuie să revedem meciul. Îmi pare rău că nu am reușit să dezvoltăm atacuri mai rapide când recuperam mingea", a spus Zoltan Gera, după meciul cu Germania U21.

Cele 3 motive pentru care selecționerul Ungariei U21 așteaptă meciul cu România U21

Selecționerul Ungariei U21 a vorbit apoi despre următoarea partidă, cu România U21. Zoltan Gera a dezvăluit că așteaptă meciul respectiv din 3 motive:
"Am văzut că românii au făcut egal în meciul cu Olanda. Vom avea mai multe oportunități de atac contra lor. Vom analiza meciul lor și ne vom pregăti.
Aștept meciul cu România din 3 motive: știm ce înseamnă un meci ca acesta pentru țara noastră, mă bucur că voi putea juca pe Bozsik Stadium, fiind jucătorul lui Honved, și chiar sâmbătă va fi ziua mea", a mai transmis selecționerul Ungariei U21.

CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI U21

După primele două jocuri, Germania este liderul grupei A.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19