Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Înfrângerea cu România la EURO U21, "devastatoare" pentru unguri! Ce spune selecționerul maghiarilor

Irina Aldea

Publicat 30/03/2021 la 15:23 GMT+3

Echipa națională de tineret a României a învins sâmbătă seara reprezentativa Ungariei U21 cu scorul de 2-1, cu goluri le înscrise de Mățan și Pașcanu.

Ungaria - România la EURO U21

Credit imagine: Getty Images

România U21 a câștigat cu scorul de 2-1 meciul de sâmbătă seara cu Ungaria U21. În prima repriză cele două echipe au jucat pe contre, înregistrându-se ocazii importante la ambele porți. Andrei Vlad a avut două intervenții providențiale la șuturile maghiarilor, respingând de fiecare dată in extremis de la vinclu. Tricolorii au ratat la rândul lor deschiderea scorului, de două ori prin Moruțan și o dată prin Ganea.
În minutul 42 maghiarii au rămas în 10 oameni, după ce Szoke a fost eliminat după al doilea cartonaș galben. Maghiarii au deschis scorul în minutul 56 prin Csonka. Replica tricolorilor dă rezultate în minutul 69, când Alexandru Mățan a driblat doi adversari și a șutat la colțul lung., pentru 1-1. Golul victoriei i-a aparținut lui Alex Pașcanu, care a marcat din careul mic, la capătul unui corner. Vlad a avut o intervenție decisivă în ultimul minut de joc și România a învins cu 2-1, acumulând 4 puncte în clasamentul grupei.
Gazdele au avut o misiune extrem de grea în a depăși înfrângerea. Selecționerul Zoltan Gera a dezvăluit că i-a găsit pe fotbaliști "devastați" în urma acestui eșec: "Erau devastați, foarte afectați de înfrângere, mai ales că golul românilor a venit în ultimele minute. Evident că am discutat cu ei, am încercat să-i aducem într-o stare cât se poate de bună. Le-am spus că pot fi triști, dar trebuie să ne gândim la următorul meci. Parcă starea devine mai bună", a spus Zoltan Gera într-o conferință de presă.

România, nevoită să câștige cu Germania la EURO U21 pentru a fi sigură de ieșirea din grupe

Echipa națională de tineret a României întâlnește în această seară, de la ora 19, la Budapesta reprezentativa Germaniei, în cea de-a treia partidă din faza grupelor la Campionatul European de Tineret 2021. Pentru a fi sigură de ieșirea din grupă, România are nevoie să își adjudece toate cele 3 puncte.
picture

România la Campionatul European U21 – Bătălia finală cu Germania

După primele două meciuri din grupă, clasamentul este condus de Germania cu 4 puncte și golaveraj +3, urmată de România, cu golaveraj +1, de Țările de Jos cu 2 puncte și golaveraj 0 și, pe ultimul loc, de Ungaria, cu 0 puncte și golaveraj -4.Urmând calculele hârtiei, este posibil ca Țările de Jos să învingă Ungaria, situație în care va acumula 5 puncte. Un posibil rezultat de egalitate între România și Germania le a aduce și pe acestea în situația de a avea 5 puncte în clasament. Astfel că departajarea se va face pe baza golaverajului, criteriul meciurilor directe nefiind aplicabil, deoarece toate cele trei echipe au remizat una împotriva celeilalte.
Într-un astfel de scenariu, România va rămâne la +1, și va fi cu siguranță după Germania, care va avea +3. Deznodământul în această situație va fi dat de diferența de scor cu care vor învinge Țările de Jos. Pentru a nu ajunge să depindă de rezultatul meciului dintre Țările de Jos și Ungaria, România este nevoită să învingă Germania și să acumuleze 7 puncte, cu care se va califica de pe prima poziție.România se califică mai departe, indiferent de rezultatul din meciul cu Germania, dacă Țările de Jos nu reușesc să învingă Ungaria.
picture

#ETalks Naționala de tineret a României visează la sferturi

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo