Naționala U21 a României a început promițător Campionatul European de tineret. "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Olanda U21, după golurile marcate de Perr Schuurs (min. 16) și Andrei Ciobanu (min. 20).
Naționala Olandei a deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs. Fundașul lui Ajax a reluat în plasă cu capul după un corner executat de Justin Kluivert, fără speranțe pentru portarul nostru, Andrei Vlad.
România a reușit să restabilească repede egalitatea. La numai patru minute după golul batavilor, Andrei Ciobanu a ieșit la rampă. Mijlocașul Viitorului Constanța a reușit un gol fabulos, din lovitură liberă. Ciobanu a expediat un șut superb, cu mult efect, peste zid, direct în vinclul porții apărate de Scherpen.
U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
"Tricolorii mici" ai lui Mutu puteau chiar să obțină cele 3 puncte pe final, dar Scherpen a reușit două intervenții extraordinare la lovitura de cap trimisă de Pașcanu și la șutul din careu expediat de același Ciobanu.
România U21 a debutat la Euro cu un egal, iar acum se pregătește pentru duelul cu Ungaria U21 (27 martie, ora 19:00).
În celălalt meci al grupei A, Germania U21 a făcut spectacol împotriva gazdei Ungaria U21. Nemții s-au impus cu 3-0, după golurile marcate de Nmecha (min. 61) și Baku (min. 66 și 73). Germania U21 este lider în grupa României, înaintea duelul cu Olanda U21 (27 martie, 22:00).

Marius Marin, discurs impresionant înaintea meciului România U21 - Olanda U21: "O țară întreagă se uită la noi!"

Marius Marin a purtat banderola de căpitan al României U21 în meciul de debut de la Campionatul European de tineret, împotriva Olandei U21. Mijlocașul celor de la Pisa a avut un discurs impresionant înaintea partidei de la Budapesta, care a adus aminte de cele ale lui Ionuț Radu, înaintea meciurilor de la Euro 2019.
"Astăzi începe drumul nostru. Vreau să văd câini pe teren... câini! Vreau să facem pressing din primul minut până în minutul 90. Avem 90 de minute. Băieți, gândiți-vă că este primul și ultimul vostru meci. Iar acest meci poate schimba viața tuturor de aici. Gândiți-vă doar la chestia asta: o țară întreagă se uită la noi și este alături de noi!", a spus Marius Marin, înaintea meciului cu Olanda U21.

Mesajul lui Adrian Mutu pentru "tricolorii mici", după România U21 - Olanda U21: "Îmi promiteți?"

La rândul său, Adrian Mutu a avut un discurs răsunător la finalul meciului de la Budapesta, chiar pe teren. Selecționerul României U21 și-a lăudat jucătorii pentru prestația în fața Olandei U21 și i-a încurajat pentru următoarele partide de la Euro:
"Așa cum v-am spus, Olanda este o echipă care se bate pentru titlu, la fel ca și voi. Am jucat de la egal la egal cu ei, ba chiar am fost aproape să-i batem. De-aia vă spun, aveți încredere în voi că puteți mult mai mult! Ăsta o să fie un început, o să vedeți. Jucați cu încredere și de acum înainte, îmi promiteți?", le-a spus Adrian Mutu jucătorilor săi, care i-au răspuns în cor, cu un "DA!" puternic.
Sursa: FRF TV

Adrian Mutu, mulțumit după România U21 - Olanda U21 1-1: "Puteam să și câștigăm pe final!"

Adrian Mutu s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi și consideră că România putea să obțină toate cele 3 puncte în fața Olandei.
Selecționerul a dezvăluit că i-a strigat de pe margine lui Ciobanu să execute acea lovitură liberă din prima repriză, extrem de încrezător că mijlocașul Viitorului va înscrie:
"Sper ca băieții să își dea seama și să aibă încredere în valoarea lor. Eu încă de la bun început am crezut și cred în continuare cu tărie în valoarea lor și în dorința de afirmare. Așa cum am mai spus, nu am venit în vacanță, suntem aici ca să punem probleme tuturor adversarilor, chiar dacă suntem cotați probabil cu șansa a treia. Niciun meci nu este câștigat dinainte, totul se decide pe teren și suntem hotărâți să facem viața grea oricărui adversar întâlnim.
Da, sper ca Ciobanu să bată mai bine decât mine loviturile libere. Chiar înainte de lovitura liberă, nu știu dacă s-a auzit, nu se știa inițial cine bate, erau el și cu Moruțan lângă minge. I-am spus: <Ciobi, bate tu, că o să dai gol!>. Mă bucur că am avut 'gura aurită' în acel moment.
Echipa a jucat exact ce mi-am dorit, dar nu numai în această seară. Am niște băieți disciplinați, ascultători, am avut o poziționare perfectă în teren, bineînțeles, în fotbal sunt multe variabile, dar per ansamblu așezarea băieților a fost foarte bună, am văzut astăzi dăruință și tupeu în atac, asta mi-a plăcut, cred că puteam și câștiga meciul pe final", a spus Adrian Mutu, la finalul partidei de la Budapesta.

CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI U21

După primele două jocuri, Germania este liderul grupei A.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19