Naționala U21 a României a început promițător Campionatul European de tineret. "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Olanda U21, după golurile marcate de Perr Schuurs (min. 16) și Andrei Ciobanu (min. 20).
Naționala Olandei a deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs. Fundașul lui Ajax a reluat în plasă cu capul după un corner executat de Justin Kluivert, fără speranțe pentru portarul nostru, Andrei Vlad.
România a reușit să restabilească repede egalitatea. La numai patru minute după golul batavilor, Andrei Ciobanu a ieșit la rampă. Mijlocașul Viitorului Constanța a reușit un gol fabulos, din lovitură liberă. Ciobanu a expediat un șut superb, cu mult efect, peste zid, direct în vinclul porții apărate de Scherpen.
U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
"Tricolorii mici" ai lui Mutu puteau chiar să obțină cele 3 puncte pe final, dar Scherpen a reușit două intervenții extraordinare la lovitura de cap trimisă de Pașcanu și la șutul din careu expediat de același Ciobanu.
România U21 a debutat la Euro cu un egal, iar acum se pregătește pentru duelul cu Ungaria U21 (27 martie, ora 19:00).
În celălalt meci al grupei A, Germania U21 a făcut spectacol împotriva gazdei Ungaria U21. Nemții s-au impus cu 3-0, după golurile marcate de Nmecha (min. 61) și Baku (min. 66 și 73). Germania U21 este lider în grupa României, înaintea duelul cu Olanda U21 (27 martie, 22:00).

Presa internațională, impresionată de golul fantastic marcat de Andrei Ciobanu în România U21 - Olanda U21: "Avem deja golul turneului!"

Golul spectaculos înscris de Andrei Ciobanu din lovitură liberă a făcut rapid înconjurul presei internaționale. Reușita mijlocașului român a fost descrisă drept "golul turneului", deși abia a început Campionatul European de tineret.
"Ce gol frumos! Execuţie absolut superbă a lui Andrei Ciobanu. Acesta bate excelent o lovitură liberă de la 25 de metri, direct în vinclu, fără speranțe pentru portarul advers", a scris UEFA.
"Ce goool! Andrei Ciobanu a adus egalarea pentru România U21, printr-o execuţie absolut senzaţională!", au notat și jurnaliștii Express Futbol.
"Avem deja golul turneului, deși a trecut numai o zi din Campionatul European U21. Ce execuţie splendidă, Andrei Ciobanu", a notat David de la Pena, colaborator al postului de radio COPE, dar și al Televiziunii Naționale din Spania.
"Ce gol a marcat Andrei Ciobanu pentru România U21. Nu trebuie să-l rataţi. Spectaculoasă execuţie!", a scris și Jose Rodriguez, analistul Radio Marca.

Adrian Mutu i-a strigat de pe margine lui Andrei Ciobanu, înainte de golul fabulos înscris în România U21 - Olanda U21

Adrian Mutu, selecționerul României U21, a dezvăluit că i-a strigat de pe margine lui Ciobanu să execute acea lovitură liberă din prima repriză, extrem de încrezător că mijlocașul Viitorului va înscrie:
"Da, sper ca Ciobanu să bată mai bine decât mine loviturile libere. Chiar înainte de lovitura liberă, nu știu dacă s-a auzit, nu se știa inițial cine bate, erau el și cu Moruțan lângă minge. I-am spus: <Ciobi, bate tu, că o să dai gol!>. Mă bucur că am avut 'gura aurită' în acel moment.", a spus Adrian Mutu, la finalul partidei de la Budapesta.
"De la amândoi am învățat (n.r. Hagi și Mutu), mă bucur că îi am profesori! Domnul Hagi a stat foarte mult cu mine după antrenamente la Viitorul. Sunt bucuros și mândru să fiu antrenat de acești antrenori. Dupa fiecare antrenament ne mai lasă să mai batem lovituri, se bagă și el cu noi (n.r. Mutu), facem pariuri între noi", a spus și Andrei Ciobanu, marcatorul "bijuteriei" din prima repriză.

CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI U21

După primele două jocuri, Germania este liderul grupei A.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19