România U21 a reușit două partide foarte bune, cu Olanda și Ungaria și a ajuns să fie la un meci distanță de calificarea în sferturile Euro. Dar selecționerul de la tineret nu se va putea baza pe serviciile căpitanului Marius Marin, care a luat galben în ambele dispute de până acum și, în consecință, va fi suspendat.
Mutu are două variante pentru înlocuirea mijlocașului de la Pisa - Itu și Oaidă -, dar pare a opta pentru această din urmă variantă. De altfel, prezența jucătorului de la FCSB în primul "11" pare să fie singura modificare pregătită de "Briliant" pentru confruntarea de marți.
Așa ar putea arăta primul "11" în România - Germania, la Euro U21
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44
  • Andrei Vlad - Haruț, Ciobotariu, Pașcanu - Boboc, Olaru, Oaidă, Ciobanu, Moruțan - Ganea, Mățan

România - Germania Euro U21 | Cine este Răzvan Oaidă, pariul lui Mutu

Oaidă a începutul fotbalul la Arad, dar în 2014 a părăsit România cu destinația Anglia. A dat probe la Wolverhampton, apoi a jucat la echipa U18 a clubului, alături de Nicolae Carnat (timp de un an, ulterior actualul jucător al CFR-ului făcând pasul către formația U23 a "lupilor").
În 2016, s-a transferat la Brescia, unde a avut ocazia să joace cu Sandro Tonali la formația de tineret, Primavera. Puștiul minune al Italiei a promovat ulterior la prima echipă a "rândunelelor", fiind transferat în vara anului trecut de AC Milan, în timp ce compatriotul nostru a preferat să se întoarcă în țară, la Botoșani.
În Moldova a devenit un component esențial la echipa U19 a României, iar fostul selecționer de la tineret, în prezent la echipa mare, l-a chemat la U21. Oaidă a prins turneul final din 2019, în care tricolorii mici au făcut istorie, ajungând până în semifinalele competiției. Deși nu a fost un titular indiscutabil, actualul fotbalist de la FCSB a prins o partidă excelentă, contra Angliei.
Prestațiile de la U21 și de la Botoșani l-au adus în atenția FCSB-ului, care în 2019 a decis să îl transfere. A jucat destul de mult pentru actualul lider din Liga 1, mulți văzându-l urmașul lui Pintilii, deși Răzvan e mai degrabă un mijlocaș box-to-box, capabil să ajute destul de mult și atacul.
O accidentare l-a scos din circuit o perioadă, altfel probabil mijlocașul ar fi putut să crească și mai mult. Chiar și așa, în perspectiva partidei cu Germania, tânărul născut în Petroșani poate fi extrem de util, atât pentru stoparea atacurilor adverse, cât și pentru crearea de superioritate la mijloc, pe faza ofensivă. Misiunea nu va fi ușoară, nu doar prin prisma faptului că adversarul e unul de elită și miza confruntării e uriașă, dar și pentru că are sarcina să îl înlocuiască pe probabil cel mai constant jucător al României U21, Marius Marin.
Cu 4 puncte după două partide, România are nevoie de victorie cu Germania pentru a fi sigură de calificarea în sferturile de finală. O remiză de 2-2 (sau orice egal cu un scor mai mare) ne duce de asemenea în fazele eliminatorii ale competiției (calculele sunt aici).
România - Germania se joacă marți, de la ora 19:00, și poate fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Romanian Liga I
Rapid, revenire importantă în duelul cu Craiova! Oltenii au ratat șansa de a urca pe locul 2
12/11/2022 LA 20:35
Romanian Liga I
FCSB a strălucit și a deraiat Rapidul pe Arena Națională. Pintilii, succes în fața lui Mutu
06/11/2022 LA 20:58