Articol scris de Romeo Ene
Pentru a se califica, România are nevoie de victorie, iar Germania trebuie să nu piardă. Totuşi, trupa lui Adrian Mutu poate ajunge în sferturi şi cu ajutorul unei remize, în funcţie de rezultatul partidei dintre Olanda şi Ungaria. România se află pe locul 2, la egalitate cu Germania, având 4 puncte.
Marcel Răducanu, cuvinte de laudă pentru ‘’tricolorii mici’’
Fotbal
România U21 s-a impus în fața CSA Steaua! Naționala lui Săndoi, meci spectaculos în Ghencea
17/11/2022 LA 16:54
"E așa o conjunctură…Echipa noastră are patru puncte, nemții la fel, iar olandezii două puncte și dacă ei îi bat pe unguri fac cinci puncte. Dacă noi pierdem cu Germania s-a terminat! Deci nu au voie să piardă cu Germania! Se pot încurca lucrurile.Să sperăm că nu ne bat…cu toate că au o echipă bună! Noi trebuie să ne gândim doar la noi, să ne facem jocul, să le punem probleme, cum am făcut și în trecut. România trebuie să joace agresiv, compact!
Îmi plac ăștia mici cum evoluează, sunt patru – cinci care ar fi fost și-n echipa mare.Îmi plac acești copii! Au atitudine, sunt foarte disciplinați în joc, îl au pe Ciobanu, care bate foarte bine lovituri libere. Șansele lor de a trece de grupe sunt mai mari ca ale României de a se califica la Mondial”, a declarat Marcel Răducanu pentru ProSport.

România la Campionatul European U21 – Bătălia finală cu Germania

Variantă incredibilă în grupa României: egalitate perfectă între noi şi Olanda
Există şi o variantă în care echipa a doua calificată din grupe va fi stabilită de criteriul cartonaşelor galbene. Dacă noi facem egal cu Germania, 1-1, iar Olanda se impune cu 2-1 contra maghiarilor. Toate formaţiile ar avea 4 puncte şi meciurile directe se vor fi terminat toate 1-1. Germania ar câştiga grupa, cu 5-2 golaveraj total, în timp ce noi şi batavii am avea golaveraj 4-3. Criteriul de departajare va fi reprezentat de cartonaşele galbene. România a primit 6 avertismente în primele două meciuri, în timp ce Olanda are doar 4, deci au un avantaj, momentan, la acest capitol.
Clasamentul grupei României la Euro U21
  • 1. Germania - 4 puncte (golaveraj 4-1)
  • 2. România - 4 puncte (golaveraj 3-2)
  • 3. Olanda - 2 puncte (golaveraj 2-2)
  • 4. Ungaria - 0 puncte
Există şi varianta să mergem mai departe cu un egal sau chiar cu o înfrângere, dar pentru asta avem nevoie de o minune în Ungaria - Olanda. Dacă maghiarii vor obţine un egal, suntem calificaţi în sferturi indiferent de rezultatul partidei cu Germania. Un astfel de scenariu ţine de domeniul fantasticului, având în vedere că ţara gazdă a turneului e de departe cea mai slabă din grupă.

#ETalks Naționala de tineret a României visează la sferturi

U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37