Stefan Kuntz a fost întrebat despre posibilitatea unei remize favorabile ambelor formații (de la 2-2 în sus), germanul a răspuns: „Erwin a venit la mine și mi-a zis: «Dacă faceți 2-2 cu românii, vin în Germania și te ucid!» L-am privit câteva clipe. El e un pic mai înalt ca mine".
"I-am răspuns așa: «Erwin, mi-ar face mare plăcere să vii în Germania, dar mai degrabă să bem o cafea decât să-mi faci rău»", a afirmat el, conform publicației olandeze AD.nl, citată de Gazeta Sporturilor.
Lumea știe că există multă simpatie între mine și Erwin. Dar acum suntem concentrați total la meciurile noastre. Obiectivul nostru este să învingem România. Dacă reușim, atunci și Erwin va fi mulțumit. Scopul amândurora este să jucăm în sferturile de finală
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19
Ewrin van der Looi a vorbit și el despre această posibilitate: „Eu și Stefan ne-am văzut la tragerile la sorți și am participat împreună la cursuri online. Am discutat cu el sâmbătă, după meci. Mi-a spus că își va împlini misiunea sportivă cu echipa sa. Germania a venit aici pentru a câștiga Euro. Ar fi foarte periculos să facă un aranjament pentru 2-2. Un 0-0 ar fi fost posibil".

România - Germania la Euro U21. Toate calculele înainte de ultima etapă

România are asigurată calificarea, indiferent de rezultatul meciului Olanda - Ungaria, doar în cazul unei victorii cu Germania. Cu un succes, tricolorii ar încheia pe primul loc grupa cu șapte puncte. De aici lucrurile se complică.
Calificarea o avem asigură și în cazul unui egal de la 2-2 în sus. Dacă Olanda învinge Ungaria, toate cele trei formații ar avea cinci puncte. Drept urmare, s-ar face clasament în trei în care s-ar lua în considerare golurile marcate în meciurile directe iar Germania și România ar avea câștig de cauză.
În cazul unui egal cu scorul de 1-1, România s-ar califica dacă Olanda nu ar învinge Ungaria sau dacă ar învinge doar cu 1-0. La o victorie cu 2-1 a olandezilor ar fi egalitate perfectă și s-ar lua în calcul cartonașele galbene unde deocamdată Olanda are câștig de cauză - noi avem șase cartonașe, ei patru.
Dacă ar avea loc o remiză albă cu Germania, România s-ar califica doar dacă Olanda nu ar învinge Ungaria. Aceeași situație este valabilă și în cazul unei înfrângeri cu Germania.
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37
U-21 Euro
Reacția genială a selecționerului Olandei, după România - Germania 0-0
31/03/2021 LA 05:52