România - Ungaria 2-1 Euro U21 | Ce au remarcat Ilie Dumitrescu şi Gabi Balint

Cristian Mihală

Actualizat 27/03/2021 la 22:21 GMT+2

România - Ungaria 2-1 Euro U21 | Ilie Dumitrescu şi Gabi Balint au analizat prestaţia tricolorilor mici, care au obţinut o victorie istorică la Budapesta, contra maghiarilor.

Măţan şi Olaru în România - Ungaria 2-1, la Euro U21

Credit imagine: Eurosport

Tricolorii mici au obţinut prima victorie de la Campionatul European U21 echipa de tineret a Ungariei cu scorul de 2-1. Totul în contextul unui arbitraj controversat. Două faze, în debutul reprizei secunde, i-au nemulţumit pe tricolori. Mai întâi a fost un presupus fault în careu asupra lui Ciobanu, care a căzut. Reluările au arătat că a existat contact, chiar dacă se pare că mijlocaşul nostru a forţat uşor căderea. Centralul nu a fost poziţionat bine şi a aşteptat ca asistentul să îi explice ce măsură trebuie să ia. În cele din urmă, după câteva secunde, a arătat aut de poartă pentru maghiari.
"Răbdare, răbdare", a strigat de pe margine Mutu, ştiind că elevii săi îşi pot pierde echilibrul după un asemenea moment. Dacă faza aceasta a fost una grea şi probabil doar VAR putea da o decizie corectă, ce s-a întâmplat peste doar 5 minute a fost cu siguranţă o eroare mare. Kiss l-a faultat clar pe Haruţ la mijlocul terenului, în faza premergătoare golului marcat de Csonka. Lawrence Visser nu a văzut nici de această dată fault, spre dezamăgirea tricolorilor.

România - Ungaria 2-1 Euro U21 | "Arbitrul nu ştia ce se întâmplă"

Ilie Dumitrescu a remarcat jocul colectiv al tricolorilor, dar nu a putut să treacă peste ce a făcut arbitrul Lawrence Visser.
"A fost un adversar incomod, mai ales în inferioritate, au jucat foarte agresiv, au avut parte și de un arbitraj senzațional pentru o echipă în inferioritate. A fost un moment extrem de important la acțiunea în care Ciobanu e faultat clar în careu. 11 metri, s-a văzut pe două reluări 100%
După care, fault la Haruț și deschid ei scorul. I-am tocat mărunt, importantă a fost acțiunea lui Mățan. Noi ajungem acolo în benzi, centram. Schimbarea lui Petre a fost destul de târzie. S-a trecut în 4-4-2. Puteai să renunți la un mijlocaș central, la Marin, să-l duci pe Moruțan mai în spate, și să-l introduci pe Petre.
Până la urmă, golul ăsta al lui Mățan a fost extrem de important. Am avut iar ocazii extrem de importante de a marca. La Petre nu ai cum să nu marchezi din poziția aia, n-a pendulat, n-a făcut mișcarea normală... Pașcanu a ratat la meciul cu Olanda și în seara asta înscrie un gol extrem de important. Victorie meritată după aspectul jocului, ei n-au ajuns decât o singură dată la poartă. Până am marcat noi golul doi, ei n-au ajuns la poartă
Rar mi-a fost dat să văd un arbitraj ca ăsta. Eu am jucat la FC Olt, nu vreau să mai dau exemple. Pe vremuri erau câteva echipe care au avut un arbitraj foarte bun acasă. Pe la Moreni era greu să treci de centrul terenului. De asta mi-a adus aminte și în seara asta... cornere, faulturi, chestii din astea care te toacă mărunt. Iese Ganea la schimbare și arbitrull nu știa ce se întâmplă", a spus Ilie Dumitrescu, la .

România - Ungaria 2-1 Euro U21 | Balint: "Nu am avut încredere în Vlad, dar ne-a salvat"

Gabi Balint, şi el un fost mare internaţional, a remarcat la rândul său întreaga echipă, însă a ţinut să precizeze că Boboc, Măţan, Ciobanu şi Andrei Vlad sunt principalii artizani ai succesului.
"Mi-a plăcut echipa, a demonstrat că știe să joace ca grup. Mi-a plăcut atitudinea lor. Lui Moruțan nu prea i-a ieșit nimic, dar echipa a reușit să revină. Noroc cu trioul din stânga, Boboc, Mățan și Ciobanu au realizat acțiuni extraordinare în partea stângă, păcat că n-am avut un atacant inspira.
Vlad a avut trei intervenții fenomenale, crește de la meci la meci, eu n-am avut încredere în el, dar uite că a salvat echipa", a declarat Gabi Balint pentru sursa citată.
România are 4 puncte după două meciuri şi, dacă Germania învinge în această seară pe Olanda, un egal cu nemţii ne-ar asigura calificarea în sferturile de finală. Partida are loc marţi, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo