Tricolorii mici au reușit sâmbătă seara să învingă în cel de al doilea meci de la Campionatul European U21 echipa de tineret a Ungariei cu scorul de 2-1. În prima repriză cele două echipe au jucat pe contre, înregistrându-se ocazii importante la ambele porți. Andrei Vlad a avut două intervenții providențiale la șuturile maghiarilor, respingând de fiecare dată in extremis de la vinclu. Tricolorii au ratat la rândul lor deschiderea scorului, de două ori prin Moruțan și o dată prin Ganea.
În minutul 42 maghiarii au rămas în 10 oameni, după ce Szoke a fost eliminat după al doilea cartonaș galben. În startul reprizei secunde, arbitrul partidei a refuzat un penalty, în urma unui fault asupra lui Ciobanu. Maghiarii au deschis scorul în minutul 56 prin Csonka. Replica tricolorilor a dat rezultate în minutul 70, când Alexandru Mățan a driblat doi adversari și a șutat la colțul lung., pentru 1-1. Golul victoriei i-a aparținut lui Alex Pașcanu, care a marcat din careul mic, la capătul unui corner.
"Înfrângere dureroasă: am ieşit din calculele calificării, după eşecul cu România", titrează Nemzetisport.
U-21 Euro
Selecţionerul maghiarilor ştie unde a pierdut cu România. Singurul român pe care l-a remarcat
27/03/2021 LA 20:58

România - Ungaria 2-1 Euro U21 | Cartonaşul roşu, decisiv

Jurnaliştii maghiari pun înfrângerea pe umerii lui Szoke, care a primit stupid două cartonaşe galbene în prima repriză. Cu precădere al doilea avertisment a deranjat, în contextul în care fotbalistul a dovedit că e iresponsabil, într-o fază care nu punea în pericol poarta maghiară.
"Un meci împotriva României este întotdeauna, în toate circumstanțele, o imensă luptă de prestigiu, cu atât mai mult într-un Campionat European jucat acasă -. Din primele minute a fost clar că determinarea nu ar trebui să fie o problemă în acest meci. În ​​prima jumătate de oră, arbitrul a trebuit să împartă cinci cartonașe galbene, dintre care trei au fost primite de băieţii lui Gera. Szoke a primit un cartonaș galben la începutul meciului din cauza unui duel cu Marius Marin, fotbalist la Pisa. Cu puțin înainte de pauză, Szoke l-a lovit inutil pe Denis Ciobotariu şi a văzut al doilea galben, punând astfel echipa maghiară într-o poziție dificilă", mai punctează sursa citată.
Ziariştii de la Budapesta sunt mândri că naţionala lui Gera a înscris în "10", dar au fost extrem de deranjaţi de modul în care s-a făcut marcaj la golul de 1-1.
"Golul de 1-0, în 10, a fost în mod clar rezultatul unui joc organizat, umil, dar toată lumea știa, de asemenea, că minute foarte dificile ne așteaptă. Românii, desigur, nu s-au lăsat, au împins complet echipa maghiară în careul propriu, au încercat din ce în ce mai multe şuturi de la distanţă, iar în cele din urmă Alexandru Matan a reușit să egaleze. Acest lucru a fost enervant, deoarece toți jucătorii maghiari au privit cum românul trage, fără să îl blocheze. Pe final, România a câștigat meciul și nu vom ști niciodată cum se va desfășura acest meci fără acel cartonaș roșu prostesc ...", mai scriu maghiarii.
Fotbal
Selecţionerul Germaniei, mesaj categoric pentru unguri: "N-am nevoie de google să ştiu cu cine joc"
24/03/2021 LA 12:26
Fotbal
România la Euro U21 | Lovitură pentru adversarii tricolorilor: Ungaria, fără cel mai bun jucător
23/03/2021 LA 09:22