Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia - Spania, finala de la EURO U21! Victorii la scor, în semifinale, pentru cele două forțe

Dani Morar

Actualizat 05/07/2023 la 23:53 GMT+3

Anglia U21 s-a calificat în finala Campionatului European de tineret, după ce a învins-o pe Israel cu 3-0. Partida a fost controlată de la un capăt la altul de vedetele englezilor, care au avut și un penalty ratat.

U21-England

Credit imagine: Getty Images

Update: Anglia U21 - Spania U21 va fi finala de la Campionatul European de tineret. Ibericii s-au calificat în ultimul act, după ce au învins-o pe Ucraina, în Ghencea, scor 5-1.
Mudryk l-a servit pe Bondarenko, iar Ucraina a deschis scorul, însă bucuria nu a durat mult, iar Spania și-a arătat adevărata față. Ruiz și Sancet și-au adus echipa în avantaj până la pauză, iar Blanco, Oroz și Gomez au stabilit scorul final, 5-1.
Știre inițială
Anglia U21 e prima echipă calificată în finala Campioantului European de tineret. Israel nu a putut duce surpriza mai departe și s-a oprit în penultimul act, cedând fără drept de apel în fața starurilor lui Carsley.
Anglia a ratat prima ocazie după ceva mai bine de 10 minute. Smith Rowe a irosit o șansă bună, dar mingea i-a revenit. Din a doua încercare, jucătorul lui Arsenal a lovit bara, tabela rămânând nemodificată.
Englezii au primit apoi un penalty, după un sfert de oră scurs din joc. Gibbs-White a trimis spre colțul din stânga, dar mingea a trecut pe lângă poartă, spre bucuria adversarilor.
Anglia a deschis scorul în prima repriză, cu câteva minute înaintea pauzei. Același Gibbs-White a finalizat cu o lovitură de cap, din centrarea foarte bună a lui Cole Palmer, de la Manchester City.
În minutul 63, Anglia a mai marcat o dată, dar golul a fost anulat pentru un offside la limită. Reușita a fost analizată în camera VAR, iar decizia tușierului a fost întoarsă după o lungă așteptare. Palmer a fost autorul golului.
Citește și:

Anglia U21 va juca în finala EURO U21 cu Spania sau Ucraina

Curtis Jones l-a servit excelent apoi pe Anthony Gordon, dar acesta a ratat incredibil singur cu portarul. Arbitrul asistent ridicase însă fanionul, pentru un nou offside.
O altă fază de manual a avut loc în ultimul minut al partidei. Cole Palmer a pătruns în careu și a întors mingea pentru nou intratul Cameron Archer. Jucătorul lui Middlesbrough a finalizt cu sânge rece, stabilind scorul final.
Tot în această seară, de la ora 22:00, se va juca și cealaltă semifinală de la EURO U21, dintre Spania și Ucraina. Meciul se va juca pe stadionul din Ghencea, fiind o reeditare a întâlnirii din grupe, când scorul a fost 2-2.
Echipele de start:
  • Israel: Tzarfati; Lemkin, Cohen, Gandelman; Jaber, Azoulay, Gloukh, Hagag, Revivo; Turgeman, Layous
  • Anglia: Trafford; Garner, Harwood-Bellis, Colwill, L. Thomas; Palmer, Gomes, C. Jones; Gibbs-White; Gordon, Smith Rowe
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol