Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia U21 este noua campioană europeană la tineret. Victorie dramatică împotriva Spaniei U21 și primul titlu din 1984

Andrei Nicolae

Publicat 08/07/2023 la 21:08 GMT+3

Naționala Angliei a învins-o pe Spania în finala Campionatului European de Tineret, organizat în România și Georgia. Formația din Albion și-a adjudecat cel de-al treilea titlu de acest gen în urma finalei disputată pe Stadionul Adjarabet, din Batumi, grație golului înscris de Curtis Jones.

BATUMI, GEORGIA - JULY 8: Cole Palmer of England celebrates with team mates after scoring their side's first goal during the UEFA Under-21 EURO 2023 Final match between England and Spain at the Batumi Arena on July 8, 2023 in Batumi, Georgia. (Photo by Sa

Credit imagine: Eurosport

Finala turneului european de tineret a marcat un start în forță al echipei din Albion. Anthony Gordon l-a pus la încercare pe Arnau Tenas, însă goalkeeper-ul Spaniei a intervenit bine.
Replica ibericilor nu s-a lăsat mult timp așteptată, deoarece Alex Baena a trimis balonul la câțiva centimetri de bară. Naționala "La Rojita" a continuat să atace, însă lovitura de cap trimisă de Aitor Paredes a trecut pe lângă poartă.
Meciul părea că se îndreaptă la vestiare cu un rezultat de egalitate alb, însă englezii s-au trezit în finalul primului act. În primă fază, Levi Colwill a tras un semnal de alarmă când a trimis o minge în bară cu o lovitură de cap, după care a urmat chiar golul britanicilor. În minutul 45+4, Cole Palmer a trimis un șut spre poarta lui Tenas, care a fost deviat de Curtis Jones, iar mijlocașul lui Liverpool și-a trecut astfel numele pe lista marcatorilor.

Anglia, un nou titlu european de tineret după aproape 40 de ani

Spania a revenit montată după pauza de 15 minute și a dat semne că poate reveni în joc. În minutul 51, ibericii au marcat prin Abel Ruiz, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.
Jocul "La Rojitei" s-a stins pe parcurs, iar Anglia a avut șansa să facă 2-0 prin marcatorul primului gol, Curtis Jones. "Cormoranul" a avut un număr personal, însă finalizarea sa nu s-a soldat cu un gol în poarta lui Tenas.
Spania a mai dat semne de viață prin Abel Ruiz și Rodrigo Riquelme, însă loviturile lor au trecut pe lângă bară. Gabri Veiga a ratat una dintre cele mai mari ocazii ale Spaniei în minutul 83, când balonul trimis de el s-a dus peste transversală.
Spania a avut o șansă imensă în minutele de prelungiri, când a primit un penalty. "La Rojita" nu a profitat însă de "cadoul" făcut de jucătorii din Albion, deoarece Abel Ruiz a ratat de la punctul cu var în fața lui James Trafford. Goalkeeper-ul Angliei a fost un adevărat "înger păzitor" pentru naționala sa, deoarece după șutul lui Ruiz, ibericii au mai avut două șuturi, unul apărat de portarul britanic și altul trimis peste poartă.
Anglia a reușit astfel să cucerească cel de-al treilea titlu european de tineret la nivel Under-21 din istoria naționalei, după cele din 1982 și 1984. Spania U-21 a pierdut pentru a patra oară în ultimul act și a ratat șansa să se desprindă de Italia pentru titulatura de cea mai titrată reprezentativă la tineret.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo