Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România U21, șansă importantă la EURO U21! Cum se pot califica tricolorii la JO de la Paris 2024

Bianca Dumitru

Publicat 21/06/2023 la 12:48 GMT+3

Echipa națională U21 a României va debuta în această seară în grupele Campionatului European U21 din această vară, turneu găzduit de țara noastră și de Georgia. În funcție de performanța reușită la această competiție, tricolorii mici ar putea să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

România U21

Credit imagine: facebook

Echipa națională U21 a României le va înfrunta în următoarele zile pe Croația, Ucraina și Spania în grupa B de la Campionatul European de tineret 2023, turneu final găzduit de țara noastră și de Georgia.
În funcție de performanța reușită la această competiție, echipa pregătită de Emil Săndoi ar putea să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Cele mai bune 3 naționale de EURO U21 vor merge la JO, iar dacă va fi nevoie de un meci de baraj pentru stabilirea ultimei echipe calificate, acesta va avea loc la București. Totul depinde de ceea ce vor face Franța, care este deja calificată din postura de țară gazdă, și Anglia (ineligibilă).
Astfel, dacă cele două vor fi eliminate înainte de faza semifinalelor, biletele pentru Paris vor fi obținute de cele două finaliste, în timp ce echipele învinse în semifinale vor juca barajul.
Dacă vreuna dintre Franța sau Anglia ajung în semifinale, toate celelalte 3 semifinaliste merg la Jocurile Olimpice, fără a mai fi nevoie de un meci de baraj.
În schimb, dacă ambele echipe menționate se califică în penultimul act la EURO U21, celelalte două semifinaliste obțin calificarea la JO, iar a treia echipă va fi decisă după un meci de baraj între cele mai bune două echipe eliminate în sferturi.
Astfel, naționala U21 a României ar putea să prindă un loc la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și fără să ajungă în semifinale, cu o prezență în sferturi și un parcurs bun.
Criteriile care vor fi luate în considerare pentru stabilirea echipelor eliminate în sferturi care ar urma să joace barajul, dacă va fi nevoie de el, sunt: locul mai bun în faza grupelor; numărul de puncte din faza grupelor; golaverajul din faza grupelor; numărul de goluri marcate în faza grupelor; golaverajul din sferturi (timp regulamentar); numărul de goluri marcate în sferturi (timp regulamentar); clasamentul fair-play; și clasamentul FIFA de la data tragerii la sorți a grupelor.
Cât de departe ajunge naționala României la EURO U21?
Citește și:

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU EURO U21

PORTARI: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
FUNDAȘI: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);
MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul Constanța);
ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

PROGRAMUL GRUPEI B LA EURO U21

Miercuri, 21 iunie
  • 19:00 Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
  • 21:45 România – Spania (Stadionul Ghencea, București)
Sâmbătă, 24 iunie
  • 19:00 România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
  • 21:45 Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)
Marți, 27 iunie
  • 21:45 Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
  • 21:45 Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo