Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Săndoi, declarație ciudată, după eșecul cu Ucraina: "Cred că suntem în creștere... n-am avut șansă"

Nicu Savin

Actualizat 24/06/2023 la 21:37 GMT+3

Emil Săndoi a avut un discurs destul de ciudat, după ce România U21 a pierdut în fața Ucrainei U21 și a ratat practic orice șansă de a mai ajunge în sferturile Campionatului European. Selecționerul a insistat că am întâlnit adversari foarte puternici, dar în opinia sa se vede un progres la naționala de tineret. Săndoi a subliniat și că tricolorii au avut mult ghinion din mai multe puncte de vedere

Emil Săndoi, selecționer România U21

Credit imagine: Eurosport

România U21 avea nevoie de o victorie cu Ucraina U21 pentru a păstra șanse reale de calificare în sferturile de finală ale Campionatului European, dar nu a reușit să obțină nici măcar punctul care ar fi păstrat cât de cât speranțe.
Tricolorii au început foarte bine meciul din Ghencea și Louis Munteanu a ratat două ocazii mari în primele 10 minute, dar apoi oaspeții au pus stăpânire pe joc și numai intervențiile lui Târnovanu au ținut tabela intactă până la pauză. Dominarea ucrainenilor a fost și mai evidentă în partea secundă, dar se părea că meciul se îndreaptă către o remiză albă. N-a fost să fie așa, pentru că Dican a deviat în proprie poartă în minutul 89 și s-a terminat 0-1.

Emil Săndoi dă vina și pe ghinion pentru rezulatele nefaste ale României de la Campionatul European

La finalul partidei, Emil Săndoi a avut un discurs cel puțin ciudat, spunând că meciul de azi se putea termina în favoarea noastră și că există o creștere evidentă la naționala de tineret. Selecționerul a dat vina și pe ghinion, dar a adus în discuție și faptul că tricolorii au jucat numai meciuri amicale în ultimii doi ani.
"Am jucat cu cei mai puternici doi adversari din grupă. Cred că jocul de astăzi a avut câteva momente cheie, pentru că în primele minute ale jocului am avut două sau trei oportunități în care puteam să înscriem. Cred că dacă o făceam s-ar fi schimbat datele problemei. Îmi pare rău că parcă n-avem niciun pic de șansă. La meciul cu Spania am luat un gol în ultimul minut, astăzi am luat gol în minutul 89, dintr-o deviere până la urmă. Ca posesie Ucraina a fost peste noi și poate a avut și ocazii mai clare. Dar și noi am avut ocazii în momente cheie ale jocului. Chiar și înainte de deschiderea scorului a fost șutul lui Octavian Popescu, care a trecut puțin peste poartă.
E dureros. E un nivel al competiției. Eu cred că suntem în creștere la nivel de joc. Acum înțelegem ce înseamnă acest nivel al competiției. Nici nu am fost pregătiți, neavând o campanie de calificare, neavând decât jocuri amicale. Am și întâlnit primul adversar Spania. Toate s-au derulat incredibil, numai și numai împotriva noastră. Plus accidentările care au fost. Ați văzut și astăzi, abia l-am așteptat pe Screciu, pentru că ne-a lipsit foarte mult la primul joc. Astăzi a trebuit să iasă, pentru că a avut probleme medicale. Ăsta e fotbalul. Ucraina are jucători care joacă la Șahtior, Dinamo Kiev, joacă în Champions League. Dar repet, e incredibil, parcă toate ni se întâmplă numai nouă", a spus Săndoi la TVR.
Rezultatul de aziu elimină practic România de la turneul final. În această seară, Spania va juca împotrica Croației și tricolorii vor avea în continuare șanse la calificarea în sferturi numai dacă balcanicii vor câștiga. În ultima rundă, România întâlnește Croația, iar Spania va juca cu Ucraina. Presupunând că Spania pierde contra Croației, România va avea nevoie de o victorie la scor în ultima rundă, contra Croației, dar și de o victorie a Ucrainei contra Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo