Mijlocașul de 31 de ani a evoluat în ultimul sezon și jumătate la Dinamo, după despărțirea de Debrecen.
Filip a oferit și prima reacție pe site-ul celor de la U Cluj, după ce a fost adus de formația din Liga a 2-a liber de contract:
"Am ales 'U' Cluj pentru proiect, acela de a promova și de a face o echipă competitivă, pentru Daniel Stanciu, stiu cât de bun e si că vrea performanță și sper să reușim să ducem 'U' in Liga 1.
Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM 30 MINUTE
Obiectivele mele sunt acelea de a juca cât mai mult, de a crește nivelul atât la antrenamente, cât și la meciuri. Suporterii să fie alături de noi, pentru că doar împreună putem reuși. Haide 'U'!'", a spus Ioan Filip, pe site-ul celor de la U Cluj.

U Cluj a transferat încă un fost campion în Liga 1, după Gabi Tamaș și Luchin

De-a lungul carierei, Filip a mai evoluat la Bihor Oradea și Petrolul Ploiești. El este al 3-lea fost campion al României adus de U Cluj în această vară, după Gabi Tamaș (cu FCSB, în 2014/2015) și Srdjan Luchin (cu FCSB, în 2014/2015 și CFR Cluj, în 2017/2018).
Vlad Muțiu, Laurențiu Rus, Daniel Novac, Alexandru Negrean și Idan Golan sunt ceilalți jucători transferați de U Cluj în fereastra de mercato curentă.
Obiectivul lui U Cluj este promovarea în Liga 1. Primul meci al ardelenilor din noul sezon al Ligii a 2-a va avea loc luni (31 august), pe terenul lui Aerostar Bacău.
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM 36 MINUTE
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM O ORĂ