Începând de astăzi, echipa națională de fotbal a României a rămas oficial fără selecționer, contractul lui Mirel Rădoi încheindu-se pe 30 noiembrie. Cosmin Olăroiu a reprezentat o variantă de selecționer, el aflându-se de mai multe ori pe lista FRF pentru a prelua naționala de seniori. Forul a insistat prea puțin de-a lungul timpului pentru a-l aduce pe banca tehnică, iar acum a ratat din nou șansa de a-l numi în locul lui Rădoi la cârma echipei României.
Olăroiu a semnat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu Al Sharjah, spulberându-i planurile lui Răzvan Burleanu. Dacă antrenorul nu ar fi acceptat oferta arabilor, președintele Federației Române de Fotbal l-ar fi contactat pentru a-i propune să fie noul selecționer.
Șefii clubului din Emiratele Arabe Unite s-au mișcat, însă, mai repede și i-au făcut o ofertă extrem de atractivă românului. Potrivit ProSport, Cosmin Olăroiu va încasa anual 2,5 milioane de euro, la care se pot adăuga bonusuri de aproximativ o jumătate de milion de euro. Astfel, în total, antrenorul poate câștiga pe an 3 milioane de euro.
Fotbal
OFICIAL | Cosmin Olăroiu a semnat cu noua echipă! Comunicatul oficial al clubului
10/11/2021 LA 20:59
Citește și:

Ce variantă are FRF pentru banca tehnică a naționalei României

După încheierea preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipă. Oficialii FRF au încercat să îl convingă pe fostul închizător să continue, mai ales că jucătorii naționalei au mers personal la Burleanu să îi explice cât de bună e atmosfera la lot și cât de mare încredere au în Rădoi.
Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu Rădoi, dar nu a fost de acord cu dorințele acestuia. S-a speculat că fostul selecționer ar fi dorit un contract pe 5 ani și salarii mai mari pentru cei din staff-ul său. După acel moment, președintele Federației Române de Fotbal a discutat cu Hagi și Lucescu Jr., avându-i în vizor și pe Adrian Mutu și Dan Petrescu.
Potrivit celor de la PlaySport, oficialii FRF ar mai avea o variantă. Este vorba despre Adrian Ursea, fostul antrenor al celor de la Nice, echipă pe care a pregătit-o în perioada decembrie 2020 - mai 2021.
Românul în vârstă de 54 de ani a vorbit despre interesul forului pentru el, declarându-se onorat că cei de la FRF s-au gândit la el.
"Fără îndoială, sunt onorat că numele meu este nominalizat pentru postul de selecționer. În primul rând, sunt surprins, iar în al doilea rând, mândru. A fi selecționerul unei echipe naționale și, mai ales a țării de origine, reprezintă foarte mult. În schimb, nu mă pot pronunța despre orice altceva datorită faptului că nu am avut niciun contact personal", a declarat Adrian Ursea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
UAE Premier League
Olăroiu, la un pas de a semna cu un club din Emiratele Arabe Unite! Anunțul jurnaliștilor arabi
29/10/2021 LA 13:52
Fotbal
Dorit în locul lui Rădoi, Olăroiu negociază preluarea unei alte naționale! Unde este dorit
16/10/2021 LA 13:49