Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salariul uriaș cu care arabii l-au convins pe Olăroiu să semneze înainte ca FRF să-i propună să fie selecționer

Bianca Dumitru

Publicat 01/12/2021 la 14:52 GMT+2

Cosmin Olăroiu ar fi fost prima opțiune a celor de la FRF pentru a-i lua locul lui Mirel Rădoi la cârma echipei naționale a României. Antrenorul a semnat, însă, cu arabii de la Al Sharjah, care îi vor plăti un salariu uriaș anual.

Cosmin Olăroiu

Credit imagine: Getty Images

Începând de astăzi, echipa națională de fotbal a României a rămas oficial fără selecționer, contractul lui Mirel Rădoi încheindu-se pe 30 noiembrie. Cosmin Olăroiu a reprezentat o variantă de selecționer, el aflându-se de mai multe ori pe lista FRF pentru a prelua naționala de seniori. Forul a insistat prea puțin de-a lungul timpului pentru a-l aduce pe banca tehnică, iar acum a ratat din nou șansa de a-l numi în locul lui Rădoi la cârma echipei României.
Olăroiu a semnat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu Al Sharjah, spulberându-i planurile lui Răzvan Burleanu. Dacă antrenorul nu ar fi acceptat oferta arabilor, președintele Federației Române de Fotbal l-ar fi contactat pentru a-i propune să fie noul selecționer.
Șefii clubului din Emiratele Arabe Unite s-au mișcat, însă, mai repede și i-au făcut o ofertă extrem de atractivă românului. Potrivit ProSport, Cosmin Olăroiu va încasa anual 2,5 milioane de euro, la care se pot adăuga bonusuri de aproximativ o jumătate de milion de euro. Astfel, în total, antrenorul poate câștiga pe an 3 milioane de euro.
Citește și:

Ce variantă are FRF pentru banca tehnică a naționalei României

După încheierea preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipă. Oficialii FRF au încercat să îl convingă pe fostul închizător să continue, mai ales că jucătorii naționalei au mers personal la Burleanu să îi explice cât de bună e atmosfera la lot și cât de mare încredere au în Rădoi.
Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu Rădoi, dar nu a fost de acord cu dorințele acestuia. S-a speculat că fostul selecționer ar fi dorit un contract pe 5 ani și salarii mai mari pentru cei din staff-ul său. După acel moment, președintele Federației Române de Fotbal a discutat cu Hagi și Lucescu Jr., avându-i în vizor și pe Adrian Mutu și Dan Petrescu.
Potrivit celor de la PlaySport, oficialii FRF ar mai avea o variantă. Este vorba despre Adrian Ursea, fostul antrenor al celor de la Nice, echipă pe care a pregătit-o în perioada decembrie 2020 - mai 2021.
Românul în vârstă de 54 de ani a vorbit despre interesul forului pentru el, declarându-se onorat că cei de la FRF s-au gândit la el.
"Fără îndoială, sunt onorat că numele meu este nominalizat pentru postul de selecționer. În primul rând, sunt surprins, iar în al doilea rând, mândru. A fi selecționerul unei echipe naționale și, mai ales a țării de origine, reprezintă foarte mult. În schimb, nu mă pot pronunța despre orice altceva datorită faptului că nu am avut niciun contact personal", a declarat Adrian Ursea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo