Oleksiy Mykhaylychenko, vicepreședintele Federației Ucrainene de Fotbal, este de părere că echipa națională ar trebui să beneficieze de calificare directă la Cupa Mondială Qatar 2022, fără a mai disputa play-off-ul de calificare.Partida dintre Ucraina și Scoția din semifinalele barajului pentru Cupa Mondială din Qatar a fost amânată din cauza războiului din Ucraina.
În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final. Costa Rica, locul 4 în zona Concacaf, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
Rapid nu va juca la barajul pentru Conference League nici dacă Sepsi ia Cupa! Reacția lui Mutu
ACUM 30 MINUTE

Ucraina speră la calificare directă la Campionatul Mondial din Qatar

Mykhaylychenko a vorbit deschis despre această speranță a ucrainenilor, în contextul războiului din Ucraina, el spunând că nu pe baza fotbalului ar trebui luată decizia, ci pe plan politic, moral și psihologic: "Nu este o situație oportună pentru a juca, dar avem o șansă importantă de a ajunge la Cupa Mondială. Dacă va fi decisă calificarea directă a Ucrainei, ar fi o victorie a bunului-simț.
Astăzi, nu numai că avem nevoie de atenția lumii, dar cred că și lumea are nevoie de atenția noastră. Această situație depășește standardele fotbalului, dar cred că va fi bine pentru toată lumea ca Ucraina să fie la Cupa Mondială. Nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci și din punct de vedere politic, moral, psihologic", a spus Oleksiy Mykhaylychenko, citat de sport.ua.
Serie A
Allegri, reacție genială când a fost întrebat de transferul iminent al lui Pogba: "Cine e?"
ACUM 38 MINUTE
Romanian Liga I
CFR ar putea pierde un titular de drept în această vară: "Chiar îmi doresc să plec"
ACUM O ORĂ