Deși tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial a avut loc pe 1 aprilie, se cunosc doar 29 dintre cele 32 de echipe care vor juca în Qatar. Una dintre necunoscute este din Europa, iar motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru sunt lesne de înțeles.
Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a dus la amânarea partidei dintre Scoția și Ucraina. UEFA a anunțat astăzi că partida se va desfășura pe data de 1 iunie, pe Hampdon Park din Glasgow. Câștigătoarea acestei disputea va juca împotriva Țării Galilor pentru un loc la Mondiale pe 5 iunie, la Cardiff.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM 31 MINUTE
Scoțienii vor avea toate motivele să fie nemulțumiți din cauza datei stabilite de UEFA. Pe 28 mai va avea loc finala Champions League, iar Andy Robertson are șanse mari să ajungă acolo cu Liverpool, astfel că la meciul cu Ucraina va fi extrem de obosit.
Situația s-ar putea complica și mai mult pentru scoțieni, deoarece pe 29 mai va avea loc finala play-off-ului de promovare în Premier League, acolo unde ar putea fi prezent Scott McKenna (Nottingham Forest, locul 4 în Championship în acest moment). În aceeași situație s-ar putea regăsi și Ryan Christie (Bournemouth), dar "cireșele" au șanse mari să promoveze direct, fiind momentan pe locul 2, la 4 puncte distanță de Huddersfield și având și două meciuri în minus.
Totuși, decizia UEFA a venit în urma unor consultări cu reprezentanții Federației Scoțiene, semn că britanicii au înțeles situația delicată și nu e nicio problemă să joace pe 1 iunie.

Ucraina va juca cel puțin două amicale înainte de meciul cu Scoția

Fotbaliștii ucraineni care jucau în campionatul intern au plecat din țară și se pregătesc în diverse locuri, o parte dintre ei chiar în România. Deși situația e complicată, conducătorii fotbalului ucrainean speră la o calificare istorică și fac tot posibilul ca la ora meciului cu Scoția jucătorii să fie în formă optimă.
Oleg Protasov, prim-vicepreședintele Federației Ucrainene, a declarat că reprezentativa antrenată de Oleksandr Petrakov va juca cel puțin două meciuri amicale înainte de meciul cu Scoția. Deși nu este nimic perfectat, se pare că Franța și Macedonia de Nord vor fi cele două adversare ale Ucrainei.
"Acum căutăm tabere bune de antrenament și parteneri de antrenament. Credem cu adevărat că nu trebuie doar să jucăm, ci să câștigăm barajul pentru Cupa Mondială din 2022 și pentru asta trebuie să ne pregătim bine. Acum suntem în proces de negocieri cu unele țări pentru cantonamente și organizarea de meciuri amicale cu Franța și Macedonia de Nord, dar nu e nimic bătut în cuie", a spus Protasov, citat de Daily Mail.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Bundesliga
Borussia Dortmund a anunțat că se desparte de antrenorul Marco Rose
ACUM 2 ORE
Liga
Florentino Perez are în vedere trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM 3 ORE