Articol scris de Romeo Ene
Supercupa Europei din acest an va avea loc la Belfast, capitala Irlandei de Nord, o locaţie surprinzătoare aleasă de UEFA pentru un astfel de meci. Au existat zvonuri conform cărora Istanbul ar fi putut primi găzduirea acestei partide drept compensaţie pentru faptul că nu a putut să organizeze finala Champions League din acest an din cauza pandemiei, finală ce a fost mutată la Porto.
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
ACUM 6 MINUTE

Belfast, alegerea UEFA pentru disputarea Supercupei Europei

Belfast a fost confirmat dreptul oraşul-gazdă pentru Supercupa Europei din acest an, astfel au fost stopate speculaţiile referitoare la faptul că Istanbul ar putea beneficia de găzduirea unui astfel de meci. Federaţia Irlandeză de Fotbal informează că Chelsea, câştigătoarea Champions League, o va înfrunta pe câştigătoarea Europa League, Villarreal, pe 11 august, pe Windsor Park, Irlanda de Nord, cu trei zile înainte de începerea noului sezon de Premier League.
Istanbul ar putea găzdui finala UEFA Champions League în 2023, astfel Munchen va primi acest drept în 2024, însă nu este nimic oficial.
"Suntem încântaţi că UEFA a confirmat că jocul se va disputa la Belfast. Am avut un contact permanent cu partenerii noştri de la UEFA în această privinţă", a declarat preşedintele Federaţiei irlandeze de fotbal, Patrick Nelson, potrivit BBC, citat de Agerpres.
Nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la numărul de spectatori care vor asista la meci, iar în perioada următoare vom afla mai multe date despre această partidă. Chelsea a câştigat finala UEFA Champions League după o finală cu Manchester City, scor 1-0, iar Villarreal a cucerit trofeul Europa League după o finală dramatică cu United, câştigând cu 11-10 la loviturile de departajare. Linfield FC este echipa care evoluează pe Windsor Park, stadion pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu naţionala Irlandei de Nord, având o capacitate de 18.500 de locuri.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj, derby-ul primei etape din 2022 a Ligii 1! Echipele probabile
ACUM 5 ORE